Kasparov’u Yıkamadılar

Kasparov’u Yıkamadılar

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

 

Satrancı bırakmasının üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen Kasparov kendinden 30 yaş genç süper Büyükustalarla mücadele etti ve yıkılmadı. St Louis Hızlı ve Yıldırım Turnuvasının ilk gününde 3 tur hızlı satranç oynandı. Sırasıyla Karjakin, Nakamura ve Dominguez ile oynayan Kasparov üç oyununu da berabere yapmayı başardı.

“Eskiden olsa bu sonuç beni üzerdi ama ilk gün için ayakta kalabilmiş olmak benim için başarı” diye konuştu Kasparov.

Nakamura da turnuvadan önce ilk turların Kasparov için çok önemli olduğunu söylemişti.

Kasparov özellike Nakamura’ya karşı çok hırslı oynadı ve tipik olarak ruh halini yüzüne de yansıtmaya devam etti. Oyunun son anlarında Kasparov Şahını az kalsın yanlış yere götürecek iken son anda fikir değiştirerek doğru hamleyi yaptı ve beraberliği sağladı.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

3 tur sonunda %50 sonuç ile Kasparov orta sıralarda

Kasparov ilk turda Karjakin ile berabere yaptı. Nakamura’ya göre Kasparov bu oyun için ciddi bir açılış hazırlığı yapmış.

Kasparov 18.e3 oynamadan önce epey düşündü. Oyundan sonra “Beklenen 18.e4 hamlesinin merkezi zayıf bırakacağını düşünerek reddettiğini” söyledi.

İkinci oyunda Nakamura ile oynadı. Bu oyun daha heyecanlı idi. Kasparov piyon altta oyunsonunu berabere yapmayı başardı.

3. tur rakibi ise Dominguez idi. Eskiden bu seviyede bir oyuncuyu kesin yenmesi gereken bir rakip olarak gören Kasparov berabereden memnun idi. En azından şimdilik!

İlk günü izlemek için


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Anahtar Kelimeler
Video Kasparov
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir