Kasparov Milyoner Olmak İster Mi?

0
378
kasparov-milyoner-1-ufak

 

Hayır! İki sebepten bu soruya olumlu yanıt veremeyiz: İlki Kasparov zaten elde ettiği başarılarla zengin bir insan. İkincisi Gürcistan’da katıldığı ünlü “Kim Milyoner Olmak İster” yarışmasında ameliyat için yardım bekleyen iki kardeş için yarışıyor. Kasparov’a eşlik eden kadın ise eşi Dasha. Biraz magazine de girersek ilginçtir ki Kasparov 2004 yılında Çeşme’deki Avrupa Kulüpler Kupası’nda oynarken yanında bulunan şimdkii eşi Dasha’yı basın mensuplarına akrabası olarak tanıtmıştı! Yarışmadan detaylar ve video haberin devamında.

 

 

1. (20 lari) Dünyanın en iyi satranççısına verilen ödül nedir?

A. Oscar
B. Golden Globe
C. Palme d’Or
D. Silver Bear

2. (30 lari) 1985 yılında Dünya Satranç Şampiyonu olduğunda Garry Kasparov kaç yaşındaydı?

A. 20
B. 22
C. 24
D. 26

 

3. (40 lari) Daily Telegraph gazetesinde 2007 yılında hangi Büyükusta “Zamanımızın top 100 dehası” arasında sayıldı?
A. Vladimir Kramnik
B. Anatoly Karpov
C. Garry Kasparov
D. Magnus Carlsen

kasparov-milyoner-2

Ameliyat için yardım bekleyen kardeşler.

4. (50 lari) Hangi Geleneksel Gürcistan yemeği mantıya benzer?
A. Khinkali
B. Satsivi
C. Khachapuri
D. Lobiani

5. (100 lari, ödül garantisi) Aşağıdaki şaraplardan hangisi Gürcistan’a ait değildir?
A. Khvanchkara
B. Saperavi
C. Château Margaux
D. Kindzmarauli

6. (200 lari) Şah Mat ne anlama gelir?
A. Çok yaşa şah
B. Şah  öldü
C. Şah çıplak
D. Tanrı şahı korusun

 

7. (400 lari) Gürcistan ?lari?sinin kısaltılmış yazımı nedir?
A. GLE
B. LAR
C. GNC
D. GEL
8. (800 lari) Aşağıdakilerden hangisi en önce olmuştur?
A. Berlin Duvarı’nın inşası
B. Gagarin’in uzaya çıkışı
C. John F. Kennedy?nin öldürülmesi
D. John Lennon’ın öldürülmesi

Garry 3 olayın1961 yılında olduğunu bilir ve erkenini zekice bulur.

9. (1600 lari) Leonid Gaidai?nın filmi ?Ivan Vasilievich Changes his Profession? hangi yazarın eserinden senaryolaştırılmıştır?
A. Ilf and Petrov
B. Alexei Tolstoy
C. Eduard Uspensky
D. Mikhail Bulgakov

10. (3000 lari, ikinci ödül garanti) Hangi ülke 5 kez bobsleyde 5 kez olimpiyat şampiyonudur?
A. Monaco
B. Belgium
C. Norway
D. Sweden

 

11. (4000 lari) Onychophagia rahatsızlığı olanlarda hangi sinirsel tik görülür?
A. Sık göz kırpma
B. Burun çekme
C. Diş gıcırdatma
D. Tırnak yeme

kasparov-milyoner-3

Kasparov ile Dasha uçak rotası sorusunu tartışıyor.

12. (6000 lari) Avrupa Birliği kaç ülkeden oluşur?
A. 18
B. 23
C. 27
D. 30
Kasparov,  htüm ülkeleri sayarak sonuca ulaşmaya çalışır. Bir eksikle doğru cevabı yakalar..

13. (8,000 lari) St. Malachy son Papanın ismini almıştır. Bu sebeple Papaların bu ismi hiç almadığı söylenir. Bu isim nedir acaba?
A. Stephen
B. Peter
C. Adrian
D. Alexander

kasparov-milyoner-5

14. (12,000 lari) Aşağıdakilerden hangisi Giuseppe Verdi’nin son operasıdır?
A. Aida
B. Falstaff
C. La Traviata
D. Othello
The Kasparov burada %50 şansını kullanır. t

15. (20,000 lari) Mors alfabesinde 5 sayısını hangisi temsil eder?
A. 5 tire
B. 5 nokta
C. 2 tire 2 nokta
D. Hiçbiri
Burada Kasparov telefonla arkadışını ara ama arkadaşı bir cevap veremeden bağlantı kesilir. Bağış amaçlı bir yarışmada yarışmacıların farklı soru isteme hakkı  bulunmakta. Kasparov başka soru ister.

15. (20,000 lari) Louis Blériot 1909 tarihindeki uçus rotası neydi?
A. Çanakkale
B. İStanbul Boğazı
C. Gibraltar rotası
D. Manş Denizi

kasparov-milyoner-4

Kazanmak Kaparov’un karakteri!

 

Doğru cevaplar; 1=A, 2=B, 3=C, 4=A, 5=C, 6=B, 7=D,
8=C, 9=D, 10=A, 11=D, 12=C, 13=B, 14=B, 15=B and 15=D.

Rusça bilenler için yarışmanın videosu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here