Grenke’de Son Tur: Caruana mı Carlsen mi yoksa Vitiugov mu?

Grenke’de Son Tur: Caruana mı Carlsen mi yoksa Vitiugov mu?

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Grenke Satranç Turnuvasının sekizinci turunda 5 oyun da beraberlikle sonuçlandı. Carlsen beyazla turnuvanın sürpriz ismi Vitiugov ile berabere kalırken Caruana da Aronian ile yenişemedi.

Son tura Caruana 5.5, Carlsen ve Vitiuguv ise 5 puan ile giriyor.

Son tur oldukça ilgin. Eşlendirme şu şekilde:

Anand-Carlsen, Vitiugov-Caruana, Hou Yifan-Naiditsch, MVL-Meier, Aronian-Bluebaum

Sadece Caruana ve Carlsen’in değil ama Vitiugov’un da birincilik şansı var. Vitiugov Caruana’yı yenerse birinci olacak veya birinciliği paylaşacak. İkili daha önce 3 kez karşılaşmışlar. İkisini Caruana kazanmış, diğeri de berabere.

Carlsen’in işi ise her ne kadar formsuz olsa da Anand karşısında zor çünkü siyahla oynayacak.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Eşitlik halinde 10 ve 5 dakikalık uzatma maçları yapılacak.

8 turda 3 puan ile kötü bir turnuva geçiren Anand, son turda Carlsen’e karşı ne yapacak acaba? Kazancı zorlayarak Carlsen’e istediği şansı mı verecek yoksa sağlam mı oynayacak? Son turda gelecek prestijli bir kazanç Anand’a an azından ortalarda onurlu bir bitiriş sağlayabilir.

Carlsen İspanyol açılışında sakin bir konum elde etti. Atını f5’e yerleştirmesi ufak da olsa bir şans veriyordu. Vezirler değişildikten sonra oyun yine eşit gibiydi ama eşit gözüken oyunsonlarını kazanan Carlsen için belki de mücadele yeni başlamış gibiydi. Turnuvanın sürpriz ismi c hattında duble oluşmasına izin verince Carlsen c4 piyonuna baskı kurdu ama ilerleme kaydedemeyeceği ortaya çıktı ve oyunu berabere bitirdiler.

Caruana oturduğu yerden büyük ekrana bakarak diğer oyunları izleyebiliyordu. Şüphesiz son turda da Carlsen’in oyununu takip edecektir. Photo: Maria Emelianova/Chess.com.

Üst düzey oyuncuların sık tercih ettiği İspanyol Açılışında Berlin Devam Yolu beraberlik getirdi. Her ne kadar Caruana 15.d6 hamlesiyle oyunu karıştırsa da değişikliklerle beraberlik geldi. Turnuvada 40 hamleden önce berabere teklifi yasak. İki oyuncu konum tekrarı ile beraberlik yaptılar bu sebeple.

Canlı Son Tur: TSİ 16:00 Chess24

Önceki Raporlar


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir