Carlsen’in Gizli Yardımcısı Kim?

Carlsen’in Gizli Yardımcısı Kim?

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

“Neden bilemiyorum diğerleri çok istikrarsız” diye demeç verdi Carlsen. Ayrıca 2700 üzeri olan ve iyi basketbol oynayan bilinmeyen yardımcısı hakkında ser verdir sır vermedi. Norveç’te  Çarşamba günü Carlsen ve menajeri Espen Agdestein ile yapılan basın toplantısı ilgi gördü. Magnus’un 5 Mayıs’ta uygulamasındaki yarışmayı kazananlarla New York’ta yapacağı maç ve diğer konular konuşuldu.

Ayrıca SAS havayollarının uluslararası uçuşlarda  Carlsen uygulamasını yolculara açması ve SAS eğlence sistemine dahil edilmesinden bahsedildi.

 

Shamkir zaferi hakkında şunları söyledi:

“Genelde kazansam bile şikayet ederim ama bu sefer iyiydim. Gerçekten sakin ve rahat hissetttim. Baştan sona harika bir işe dönüştü.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Katar’da hazırlık kampımız vardı ve aynı çeteydi ve harika oldu. Çok fazla yıldırım oynadık. Genelde kamplarda yenilen ben olurdum ama bu sefer patronluğu kimseye kaptırmadım.

Değerlendirmek zor ama daha iyi yapabileceğimi sanmıyordum ve bu açıdan özel bir turnuvaydı. Oransal olarak daha da iyi turnuvalarım vardı ve hatta daha güçlü rakiplere karşı. Nanjing 2009 hala en iyi turnuvam.

carlsen-rop-1

Carlsen’e şu sorular da soruldu:

Katar’daki kampta kimlerle çalıştınız?

Carlsen: (Gülerek) Peter Heine, Fressine ve bir kişi daha. Özellikle basketbolda çok iyidir. Ama öte yandan onu birebirde yendiğim video var. Dolayısıyla o kadar da iyi değil!

Ne kadar iyi bir satranççı?

Çok iyi bir oyuncu. 2700 üzeri.

Bize kim olduğunu neden söylemiyorsunuz?

İleride de çalışabilirim. Dolayısıyla sır olarak tutmakta fayda var.

Bir satranççının sırları olmalı sanırım.

Evet, her şeyi de rakiplere açıklayamazsınız.

carlsen-rop-2

Rating listesinin en tepesinde olmak nasıl?

Benim için diğerlerinden daha üst seviyede olmak anlamına geliyor ve bu güzel.

Rakipleriniz neden bu kadar geride?

Bilmiyorum. Yıllardır bir gün birisinin 2800 üzerine yerleşeceğini düşünüyorum ama olmuyor. Diğerleri istikrarsız ama nedenini bilemiyorum. Mesela Caruana Shamkir’e kötü başladı ama ikinci yarıda çok iyiydi. Anand da neden hep bu seviyede oynamadığını merak ediyordur büyük olasılıkla.

Daha belirgin bir rakibiniz olsun ister miydiniz?

Bazen rakiplerim beni hayal kırıklığına uğratıyor.. Yani, kendinize gelin.  Ama onların yine de tek tek oyunlarda bana problem yaratabileceklerini biliyorum. İstikrarsız olmaları garip çünkü benim gibi özelliklere sahip oyuncular var.


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Anahtar Kelimeler
Carlsen
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir