Bu sefer uzun sürdü ama yine berabere!

Bu sefer uzun sürdü ama yine berabere!

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Dünya Şampiyonluğu’nun üçüncü maçı 51 hamlede beraberlikle sonuçlandı. Beyazla oynayan Carlsen yine 1.Af3 ile başladı. Oluşan Reti konumunda Anand üstünlük elde etti. Baskı altındaki Carlsen uzunca bir süre savunmada kaldı ama dakik hamlelerle dengeli bir konum yaratmayı başardı. 40’ıncı hamlede Anand berabere teklif etti. Carlsen ölü berabere konumu devam ettirdi ve nihayet iki tarafın da sadece fili kalınca sonuç tescillenmiş oldu.

Renksiz iki berabereden sonra üçüncü oyun heyecanlı sayılırdı. Anand yine açılıştan bir sıkıntı yaşamadan çıktı. Aksine Carlsen beyazla oynamasına rağmen hafif alttaydı. Anand oyunda  fil çiftini ele geçirdi ama Carlsen’in savunmadaki becerisi karşısında sonuç alamadı.

anand-carlsen-3-1

 



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

 

Carlsen: “Oyunortasında yanlış değerlendirmeler yaptım. Konumum kötüydü ve büyük olasılıkla daha da kötü hale getirdim. Kurtulduğum için memnunum. Konum korkutucuydu.”

anand-carlsen-3-2

Crlsen oyun esnasında %100 rahat olmadığını söyledi ve rakibi için de aynısını hissettiğini söyledi. “Sanırım maç biraz daha ilerlemeli. Sanırım ikimiz de bugün gergindik.”

Fil çiftine sahip olmasına rağmen Anand üstünlüğünün çok olduğunu sanmıyordu. “Beyazın a hattı kontrolü yeterli oyun veriyordu.”

Oyun salonundaki seyircilerden biri çok önemliydi. 13’üncü Dünya Şampiyonu Kasparov pazartesi günü Madras’a gelmişti. Kasparov’un dediğine göre organizatörlerden gözardı edilmişti. Buna rağmen oyun salonunda maçı merakla izledi.

Kasparov basın odasına kabul edilmedi. Sebebi belli çünkü Kasparov tam bir Carlsen destekçisiydi ve organizasyonun buna izin vermesi saflık sayılabilirdi. Anand’ın ev sahibi olmasının ufak bir avantajı diyebiliriz. Bu şekilde Kasparov’un 150 kişilik basın önünde yorum yapması engellenmiş oldu.

Bir basın görevlisi Kasparov’un binada bulunması konusunda ne düşündüğünü sorunca Anand “Yani Elvis gibi mi binada?” diye espri yaptı. “Gelip bizi izlemesi güzel”

anand-carlsen-3-4


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir