Bakü GP Tur 2: Nakamura, Svidler kazandı

Bakü GP Tur 2: Nakamura, Svidler kazandı

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Bakü Granprix’sinin ikinci turunda Hikaru Nakamura ve Peter Svidler kazananlardı. Hollanda Savunması’nda Nakamura rakibi Andreikin’i etkisiz hale getirdi. Svidler de Azeri Büyükusta Şehriyar Mamedyarov’u yendi. Bakü ve devamındaki turnuvalar ile gelecek dünya satranç şampiyonunu çıkartacak adaylar turnuvasına oyuncular seçilecek. Sonraki adaylar turnuvasında Carlsen ve Anand’ın (kaybeden kimse) oynama hakkı olacak. Ayrıca elo listesinden ve Grandprix’lerden oyuncular seçilecek.

 

Defalarca Rusya Şampiyonu olan Peter Svidler genç rakibi Şehriyar Mamedyarov’u Vezir Gambiti’nde yenmeyi başardı. Oyun sonrasında yorumcu Sutovsky galibiyeti “İnandırıcı” olarak nitelendirdi ama Svidler o kadar da emin değildi ve “Şehriyar Fd6’yı kaçırdı” diye yorum yaptı.

 



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

 

svidler-mamedyarov-baku

Svidler ve Mamedyarov basın toplantısında

Bir tur önce Nakamura son 30 oyundur düzgün oyun oynayamadığını ve ilk hedefinin iyi bir oyun sergilemek olduğunu söylemişti. Bu turda aradığını bulmuş gözüküyor. Siyahla üst düzeyde çok tercih edilmeyen Hollanda Savunması’nı tercih eden Nakamura genç rakibi Andreikin’i yendi. Bu Andreikin’in ikinci yenilgisi.

 

 

nakamura-baku

Nakamura elit satrancın ilginç isimlerinden ve oldukça iddialı. Carlsen’e onun üzerinde oyun kaybetmesine ve tek oyun kazanamamasına rağmen onu durduracak tek oyuncu olarak kendini görmekte.

Satranç Okulu takipçileri şüphesiz Caruana’yı merak ediyorlar. İlk turun iki galibi Caruana ve Gelfand’ın maçı beraberlikle sonuçlandı. 46 yaşındaki Gelfand turnuvanın en yaşlı oyuncusu ama hala formda gözüküyor. Oyunları oldukça heyecanlıydı. Zaman sıkışmasında karşılıklı hatalar oldu ama sonuç berabereydi.

  

gelfand-caruana-baku

 Diğer oyunlar berabere bitti.

 

 

 

baku tablo 02

Canlı Yayın ve Oyunlar: Chess24

 


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir