“Kapa çeneni Kasparov”

“Kapa çeneni Kasparov”

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Profesyonel satrancı bıraktıktan ve politikaya atıldıktan sonra Kasparov’un başına gelmeyen kalmadı. Konuşma için bulunduğu salonda birisi kafasına satranç tahtasını geçirdi. Konuşma yaparken cinsel gönderme yapan uçan bir cisim salonda uçuruldu. Defalarca polis tarafından gözaltına alındı ve dayak yedi. Son olarak ise Amerika’da çok takip edilen bir politik şov programında Kasparov şaka yollu olsa da öyle bir laf yedi ki ne yapacağını şaşırdı!

Garry Kasparov en büyük şampiyonlardan biri olarak şüphesiz tarihe geçti ama bunun yanı sıra politik arenadaki çabaları da yankı getiriyor. Her ne kadar Putin’in domine ettiği Rusya’da muhalif ses çıkarmak çok zor ama Amerika’nın önde gelen kanallarında Kasparov düşüncelerini anlatmaya devam ediyor.

Son olarak Bill Maher’in programına çıkan Kasparov Rusya’nın ve Putin’in yayılmacı politikalarını eleştirdi ve Amerika’yı yeterli önlem almamakla suçladı. Amerika’nın Ukrayna’ya verdiği taahhütleri yerine getirmesi gerektiğini söylerken Bill Maher “Ruslar Polonya’ya ulaşınca haber ver.” diye işi şakaya vurdu. Politikanın esprili bir şekilde tartışıldığı ortamda Kasparov “Polonya’da bir sürü insan öldü. Bu konuda şaka mı yapıyorsun deyince Maher “Ben her şey hakkında şaka yaparım” cevabını aldı. Kasparov “Yahudi soykırımı hakkında bile mi?” diye soruncaysa…

ceneni-kapa-garry

Bill Maher Kasparov’un gereksiz yere fazla ciddileştiğini anladı ve “Soykırım hakkında konuşmuyoruz burada. Kapa çeneni Garry! Ben her şey hakkında şaka yaparım.” diye cevap verdi.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Belki bu şekilde en son 12 yaşında azarlanan Kasparov bir anda şaşkına döndü ama Bill Maher’in şakacı tonu ortamı yumuşattı.

Tam bu sırada diğer konuklardan Darryl Hughley normalde bizde televizyon kapattırabilecek okkalı bir küfürle konuyu değiştirdi hemen.

lynn01

 


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir