Üstün Yetenekli Çocuklar Kongresi

Üstün Yetenekli Çocuklar Kongresi

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

1. Türkiye Üstün Yetenekli Çocuklar Kongresi 23-25 Eylül 2004 tarihleri arasında İstanbul’da yapıldı. Ülkemizde bu konuda çalışma yapan tüm üniversite, öğretim kurumları ve bilim adamları bu önemli kongreye aylar öncesinden edindikleri tüm tecrübe ve araştırmaları yazılı olarak gönderdiler. Çok sayıda kurumun önerileri ve teklifleri değerlendirilerek Bakanlıkça bu konuda ilk kez BİLİM DEĞERLENDİRME KURULU oluşturuldu. Ağırlıklı olarak profesörlerden oluşan bu kurulda Sertaç Dalkıran da “Üstün Yetenekli Çocukların Eğitimi ve Satranç” başlıklı çalışmasıyla yer aldı. Kongrede çalışmalarını sunan Dalkıran izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.  Dalkıran’ın Zihinsel ya da Bilişsel Zeka ve Gelişim” yazısı için tıklayınız Dalkıran ve Ahmet Emre Bilgili’nin “Üstün Yetenekli Çocukların Eğitimi ve Satranç” başlıklı çalışması için tıklayınız

Kongreye 56 üstün yetenekli çocuk katıldı. Çeşitli odalarda çalışmalarını sergileyen üstün yetenekli çocuklar yukarıdaki resimde de çalışmalarını ziyaretçiler ile paylaşırken görülüyor.

Kongrede “Yaratıcılık Odası”, “Hayal Odası”, Resim Odası” gibi odaların yanı sıra “Satranç Odası” da bulunmaktaydı. Sertaç Dalkıran’ın yönlendirmesiyle yapılan çalışmalar çocuklar için çok eğlenceli geçti. Yukarıdaki resimde Dalkıran çocuklar ile bahçe satrancı oynarken görülüyor.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Koç Lisesi’sinin başarılı satranç öğretmeni Mehmet Altınsoy da kongreyi izledi. Çocuklar ile iyi anlaşan Altınsoy da  satranç oynadı.

Tüm diğer akademisyenlerden ayrıcalıklı bir konumda kongrede yer alan Dalkıran’ın sunumu sırasında ilgi en üst düzeydeydi. Sunumu sonunda pek çok soru alan Dalkıran’a gelen ilk soru satranca başlama yaşı ile ilgiliydi. Makaleler ve bildirilerde yayınlanan Doç Dr. Ahmet Bilgili ile ortaklaşa yaptıkları çalışma ile satranç, Bilim Değerlendirme Kurulu tarafından Üstün Yetenekli Çocukların Eğitimi ile ilgili çalışmalarda o­nay gördü. Bu sayede satranç en üst düzey akademisyenler tarafından bir eğitim aracı olarak o­naylanmış oldu.


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir