Türkiye Üniversiteler Satranç Birinciliği

Türkiye Üniversiteler Satranç Birinciliği

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Yaşar Üniversitesinin ev sahipliğini yaptığı, Türkiye Üniversiteler Satranç Birinciliği, 28-31 Mayıs 2005 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Üniversite Sporları Federasyonunun organizasyonunu gerçekleştirdiği turnuvaya 27 Üniversiteden toplam 74 sporcu katıldı.

Resmi Yarışma Web Sitesi

27 üniversiteden bay ve bayan 74 sporcunun katıldığı turnuva, kişi başına 90 dakika ve her hamle için 30 saniye eklemeli tempoda oynanan karşılaşmalar, yedi tur isviçre sistemi üzerinden yapılacaktır. Dereceye giren satranççıların ödülleri 31 Mayıs akşamı gerçekleştirilecek törende sahiplerine verilecek. Turnuva boyunca konuk öğrenciler için Yaşar Üniversitesi öğrencileri tarafından konser, tiyatro gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

31 Mayıs’a kadar Yaşar Üniversitesi Alsancak Kampusü’nde devam edecek olan turnuvanın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mesut Ayan, “Zeka kıvraklığı isteyen, öngörüler yapmayı gerektiren çok güzel bir oyun oynuyorsunuz. Tarihi çok eski zamanlara dayanan satrancın temelinde savaş oyunları yatıyor olmasına karşın aslında bilimsel bir oyundur. Bilim dünyasında önemli bir yer tutan Oyun Teorileri’nin temelini satranç oluşturur. Bir bilim yuvası olarak böyle bir turnuvaya evsahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Türkiye Üniversiteler Satranç Birinciliği Turnuvası’nın ilk hamlesini Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Ayan yaptı.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir