IM Oğulcan Kanmazalp 2. GM Normunu Aldı!

IM Oğulcan Kanmazalp 2. GM Normunu Aldı!

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

22 yaşındaki genç İzmirli satranççı IM Oğulcan Kanmazalp ikinci GM normunu MTS Logistics 3. GM Turnuvasında aldı. 10 turda 7 puan alan Kanmazalp 2618 elo performansı gösterdi ve 25 elo kazandı. Yabancı 5 oyuncunun 5 Türk oyuncuya karşı çift tur oynadığı turnuva Scheveningen usulü düzenlendi.

Turnuvada zaman kontrolü 90 dakika 30 saniye artırmaydı. Scheveningen usulü yapılan turnuvada norm almaya aday oyuncularımız yabancı oyuncular karşısında çift tur mücadele ettiler. Kanmazalp’in ardından IM Burak Fırat 5.5, IM Mert Erdoğdu 4.5, IM Atakişi 2.5 ve Gökerkan 1.5 puan aldı.

Aşağıdaki fotoğraf hala da devam eden satranç macerasının özeti

yazici-kanmazalp-nostalji 

Bundan 10 yıl önce Satranç Okulu’nda Oğulcan Kanmazalp ile ilgili şöyle bir haber çıkmıştı: 



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

kanmazalp

“2004 Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası Türkiye açısından çok başarılı geçti. 12 yaş grubunda son turda bir diğer madalya umudumuz Mustafa Yılmaz’ı yenen Oğulcan Kanmazalp bronz madalya kazandı. Bir başka büyük başarı ise 18 yaş grubunda Erhan Tanrıkulu’nun 2500’ün üzerinde bir performans göstererek IM normu almasaydı.  Türkiye takım olarak bu şampiyonada altıncı olarak pek çok kuvvetli ülkeyi geride bıraktı.  Bu başarı şüphesiz federasyonun düzenlediği kampların ve gençlere uluslararası turnuva imkanı yaratmadaki becerisinin bir ürünü. Bu sene şampiyona öncesi kampta GM Sarhan Guliev, GM Gurevitch, IM Kılıçaslan, Rupen Asaturoğlu, Hakan Erdoğan, Bülent Güner ve Serkan Yeke gibi tecrübeli antrenörler görev almıştı. Fotoğrafta TSF Başkanı Ali Nihat Yazıcı oyuncusu Oğulcan Kanmazalp ile haklı bir gururu yaşarken görülüyor. “

Avrupa üçüncüsü olduktan sonra IM Oğulcan Kanmazalp istikrarlı ilerleyişini sürdürdü ve ikinci GM normunu alarak Büyükustalığa çok yaklaştı. 2500 eloyu geçince ve üçüncü normunu alınca oyuncumuz Büyükusta olmaya hak kazanacak.

Turnuva ayrıntılı raporu: www.chess-results.com

Turnuva sayfası: http://www.isemsatranc.com/

 

Turnuvaya Genel Bakış

Bir başka GM adayımız IM Burak Fırat 5.5 puan alarak elo kazandı ama norm alamadı. En iyi puanı alan ikinci oyuncumuzdu. Öte yandan en yüksek elo kazancı elde eden oyuncumuz ise 14 yaşındaki Cem Kaan Gökerkan’dı. Sadece 1.5 puan almasına rağmen Gökerkan 11.2 elo kazandı. Genç satranççımız GM Bogdanovski’yi yendi ve GM Benidze ile berabere kaldı. Büyükusta rakiplerine karşı çekince göstermeden saldırgan oynayan Cem Kaan Gökerkan ileride bu performans ile başarılara imza atacaktır.

cem-kaan-gokerman

Cem Kaan Gökerkan

 

Kanmazalp’ın Oyunları

Son turda beyazla oynayan Oğulcan Kanmazalp GM normunu alabilmek için kazanmalıydı. Turnuva boyunca harika bir performans gösteren oyuncu için her şey son tura bağlıydı. Şüphesiz oldukça stresli geçen gecenin ertesinde beyazlarla oynayan Kanmazalp harika bir oyunla kazanmayı başardı.

 

Kanmazalp – Benidze

 Koziak – Kanmazalp

  Kanmazalp – Bogdanovski

Rasulov – Kanmazalp 

 Benidze – Kanmazalp

 Kanmazalp – Koziak

 Bogdanovski – Kanmazalp

 Kanmazalp – Rasulov

 Aghamaliyev – Kanmazalp


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Anahtar Kelimeler
Oğulcan Kanmazalp
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir