2006 Türkiye Üniversiteler Şampiyonası

2006 Türkiye Üniversiteler Şampiyonası

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

17-20 Mart 2006 tarihleri arasında Yaşar Üniversitesi, İzmir'de düzenlenen Türkiye Üniversiteler Satranç Şampiyonası sona erdi. Turnuva sonunda genel kategoride Kadir Has Üniversitesi'nden Deniz Arman ve bayanlar kategorisinde Marmara Üniversitesi'nden Esra Aydın birinci oldu. Takım sıralamasında ise genel kategoride Deniz Arman ve Nevzat Özenmiş'ten oluşan Kadir Has Üniversitesi takımı, bayanlar kategorisinde ise Hatice Topel ve Seda Diril'den oluşan Ege Üniversitesi takımı şampiyon oldu.

Genel Çapraz  Bayan Çapraz   Genel Sıralama   Bayan Sıralama

Yaşar Üniversitesi'nin ikinci kez ev sahipliği yaptığı yarışma Alsancak Kampusünde gerçekleştirildi.
Sekiz tur olarak düzenlenen genel kategoride 119, beş tur olarak düzenlenen bayanlar kategorisinde ise 33 sporcu yarıştı. 2005-2006 Üniversiteler Birinciliği son yılların en kuvvetli  ve en geniş katılımlı üniversiteler şampiyonlarından biriydi. Çekişmeli maçlara sahne olan turnuvada birinciler son turda belli oldu.Genel kategoride güçlü rakibi İlkay Koç'a karşı kazanan Deniz Arman 7,5 puanla birinci olurken, Hatice Topel'i malup eden eden Esra Aydın turnuvayı 5 puanla yenilgi almadan tamamladı ve ikinci kez Türkiye Üniversiteler Birincisi ünvanını aldı.

Genel kategoride Kara Harp Okulundan Serdar Sarı 6,5 puanla ikinci ve aynı puanla yarışmayı tamamlayan Gazi Üniversitesi'nden Akın Öksüz üçüncü oldu. Bayanlarda 4 puan alan Ege Üniversiteli sporcular Seda Diril ikinci, Hatice Topel üçüncü olarak yarışmayı tamamladılar.

Genel Takım Sıralaması
1. Kadir Has Üniversitesi  ( Deniz Arman, Nevzat Özenmiş)
2. Kara Harp Okulu         (Serdar Sarı, Nadir Özsoy)
3. Ankara Üniversitesi      (Cumayı Ünver, Ayhan Anıl)

Bayanlar Takım Sıralaması
1. Ege Üniversitesi         (Hatice Topel, Seda Diril)
2. Uludağ Üniversitesi    (Betül Çalık, Selma Yıldırım)
3. 18 Mart Üniversitesi  (Yasemin Kaçar, Zümrüt Sibel Gümüşdal)

Turnuvadan Görüntüler



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Uludağ Üniversitesi Takımı. Bu özenli haberi hazırlayan arka tarafta sağdan ikinci sırdaki İsmail Çalışkan (Satranç Okulu)



Haberi hazırlayan İsmail Çalışkan

3 Aralık 1892 Bulgaristan doğumluyu Çalışkan. 17 yıldır Bursada yaşıyor. Tüm eğitim hayatım da Bursa'da geçiren Çalışkan. İlkokulu Mudanya'da, liseyi Bursa Erkek Lisesinde okudu. Şu anda ise Uludağ Üniversitesi elektronik mühendisliği bölümü 4. sınıf öğrencisi. Satranca biraz geç, 14 yaşında, başlamış. 4 yıldır ,halen başkanlığını yaptığı  Uludağ Üniversitesi Satranç Topluluğunda görev alıyor. Topluluktaki arkadaşlarıyla başta üniversitesinde olmak üzere satranç faaliyetleri düzenliyor. Şu sıralar aktif oyunculuktan daha çok satranç topluluğuyla organizasyonlar, hakemlik ve eğitmelik ile uğraşıyor.


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir