Tur 3: Carlsen, Aronian ve Svidler Kazandı

Tur 3: Carlsen, Aronian ve Svidler Kazandı

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Adaylar Turnuvası’nın üçüncü turunda 3 galibiyet vardı. Aronian kahve satrancı tarzında saldıran Ivanchuk’u etkisiz hale getirdi. Carlsen oyunsonu becerisini siyah taşlarla Gelfand karşısında gösterdi. Svidler ise Şah Hint Savunması’nda aşırı agresif oynayan Radjabov’u yendi. Turnuvada Aronian 2 .5 puan ile tek başına birinci gidiyor. Yandaki konum Gelfand – Carlsen oyunundan. Carlsen 35…b5 sürerek vezir kanadındaki piyon üstünlüğünü hareketlendiriyor.

Adaylar Turnuvası Tur 3

Ermeni Büyükusta Levon Aronian rakibi Ivanchuk’un saldırgan oyununu etkisiz hale getirerek kazandı. Ivanchuk bir önceki oyunda olduğu gibi yine kayıp konumda zamandan kaybetti.

2. turda Gelfand’ı yenen Azeri Büyükusta Radjabov, Svidler karşısında favori silahı Şah Hint Savunması’nı kullandı. Benko tarzı piyon fedası yapan Radjabov’un insiyatifi kaybolunca Svidler oyunu kazandı.

İlk iki turda beraberlik yapan Carlsen siyah taşlarla Cambridge Springs Savunması’nı tercih etti. Gelfand her zamanki gibi temkinli biçimde vaktini fazla kullandı. Ulaşılan oyunsonu Carlsen’in zorlayabileceği bir konum yarattı. Vezir kanadı piyon üstünlüğü ve iyi ata kötü filden yararlanan Carlsen rakibinin de hatası ile oyunu kazandı.

Kramnik ve Grishchuk maçı ise ilginç bir oyun olmasına rağmen beraberlikle sonuçlandı.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Bugün tur yok. Oyuncular dinleniyor.

gelfand-carlsen-oynarken

 

 

 


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Anahtar Kelimeler
Carlsen
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir