Şehriyar Mamedyarov’dan Güzel Kazanç

Şehriyar Mamedyarov’dan Güzel Kazanç

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

 

Türk dünyasının en güçlü satranççısı ve Türkiye’nin de yakından tanıdığı Şehriyar Mamedyarov rakibi Vladimir Kramnik’i atak bir oyunla yendi. Merkezde yaptığı klasik bir piyon fedası ile rakibin imkanlarını iyice kısıtlayan Mamedyarov şah kanadına saldırı düzenleyerek iyi bir oyunsonuna girdi ve zorlu bir oyunsonundan sonra kazanmayı başardı. Kramnik’in basın toplantısına katılmaması ise  şaşkınlık yarattı. Carlsen rakibi Vachier Lagrave’ı güzel bir teknik ile yenerken Anand da Wesley So’yu güzel bir ev hazırlığı sonrasında yenmeyi başardı.

Shamkir Tur 5

Vugar Gashimov anısına Azerbaycan’da düzenlenen turnuvanın beşinci turu tam bir satranç şöleniydi. Şüphesiz evsahibi ülkeyi en çok sevindiren olan ise Mamedyarov’un rakibi eski Dünya Şampiyonu Kramnik’i güzel bir oyunla yenmesiydi. Oyundan sonra Kramnik’in basın toplantısına gelmemesi ise tepki çekti. Basın toplantısına tek başına çıkan Mamedyarov, daha önce kendisi kaybettiğinde yorgun olmasına rağmen basının karşına çıktığını ama yine de evsahibi olarak Kramnik’i hoşgörü ile karşılamak gerektiğini söyledi.

shakh-and-no-vlad



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Basın toplantısında yorgun ama mutlu görünen Mamedyarov, Azeri satranççılar olarak şimdiye kadar tüm Dünya Şampiyonlarını yendiklerini ama bir tek Kramnik’i yenemediklerini bu galibiyetle de bu eksikliğin tamamlanmış olduğunu söyledi.

Kramnik kaybettiği oyunlarda bile uzun uzun konuşması ve analizler vermesi ile meşhur. Kim bilir belki de Kramnik nasıl kaybettiğini anlayamadığı için basın toplantısına gelmemiştir. Ne olursa olsun yukarıdaki tablo yüzünden Kramnik her türlü eleştiriyi hakediyor.

Mamedyarov’un oyun ile ilgili yorumlarını aşağıdan izleyebilirsiniz.

 Analizli oyun

 

carlsen-vachier-05

Carlsen açılıştan erken çıkmaktan çok mutluydu!  1.Af3 Af6 2.g3 b5 ile oyun başladı ve Carlsen 3.Aa3 oynamak için 11 dakika düşündü.  Tam Carslen’e göre bir durum!

Basın Toplantısı

 

 

anand-so-05

Üst düzey turnuvaların yeni oyuncusu Wesley So dünya devleriyle ilk kez karşılaşıyordu. Anand ile ilk karşılaşması ise kötü sonuçlandı. Anand ilginç bir açılış hazırlığı ile feda yaptı ve karışık konumu kazanç oyunsonuna çevirmeyi başardı.

 

 

Basın Toplantısı ve Detay: Chess24

 


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Anahtar Kelimeler
Video Mamedyarov
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir