Radjabov: “Beni kötü çocuk yapmaya çalışıyorlar!”

Radjabov: “Beni kötü çocuk yapmaya çalışıyorlar!”

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Kısa bir süre önce Bali’de oynanan turnuvada Karpov ilk turda yoldan gelmesi ve yorgun olması sebebiyle Radjabov ile oyununun ertelenmesini istemişti. Ne var ki Radjabov ertelenmeyi reddedince (ilk bilgilerimize göre)  maça çıkmamış ve turnuvayı bırakmıştı. Karpov’un bu konudaki sözleri ise epey öfke doluydu: “Bu aptalları anlamıyorum. Zorunlu hallerde oyunun ertelenmesi normaldir. Dünyada satrancın bugünkü kötü duruma düşmesi şaşırtıcı değil çünkü hakediyorlar.”Bu olayın ardından genç Azeri Büyükusta Radjabov bir açıklama yaptı. Radjabov’u dinleyelim: Saygıdeğer Okuyucular! Olayların aslında Bali’de nasıl olduğunu lütfen bir de benden dinleyin. 27 Aralık 16:00’da Bali’de oynanacak üç oyunun ilki başlayacaktı. Saygıdeğer Okuyucular!

Olayların aslında Bali’de nasıl olduğunu lütfen bir de benden dinleyin.

27 Aralık 16:00’da Bali’de oynanacak üç oyunun ilki başlayacaktı. Aynı gün saat 10.00’da Karpov ÖZEL İŞLERİ için Valencia’ya gitmek üzere otelden ayrıldı. Tanıklara göre saat 16:00’da tura yetişeceğini söyledi.

Gün ortasında organizatörler geldi ve Karpov’un oyununu ertesi gün saat 12.00’a ertelemek istediğini söylediler(!!??). Bu demek oluyordu ki herkesten farklı olarak 4 değil 5 tur oynamak zorunda kalacaktım. Karpov ile oyunu 3 tur olacak son günde oynamayı kabul ettim.

Diğer oyuncular bunu öğrendiğinde, oyunun ertelenmesini protesto ettiler çünkü o sırada Karpov odasında dinlenmekteydi. Bunun üzerine ben de diğer oyuncuların erteleme konusunda görüşlerinin alınmasının önemli olduğunu söyledim. Öte yandan ben de oyunu son gün oynamaya hazırdım.

Kısa bir süre sonra organizatörler geldiler, herşeyin yolunda olduğunu ve Karpov’un oynayacağını söylediler. Bir saat sonra tekrar geldiler ve Karpov’un oyunu ertelemek istediğini söylediler. Karpov dinleniyordu ve oynayacaktı ama saat 16.00’da benimle değil de saat 16.45’te Polgar ile oynayacaktı (!?) Tüm bu konuşmalar nazikçe söylemek gerekirse yetmişti.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Tura indim ve masama geçtim. Karpov yoktu. Saate bastım. 5 dakika sonra üçüncü bir şahıs geldi ve oynamadan Karpov’un berabere yapmak istediğini söyledi. Bundan sonra oluşan durumu anlamakta ve yorumlamakta zorluk çekiyorum. Beni “kötü çocuk “yapmaya çalışıyorlar.

Tüm bunları ayrıntılarıyla yazmakta amacım şu; eğer genç Radjabov “uzak yoldan” yorgun biçimde gelmiş ve Karpov (kendisine hep saygıyla yaklaşmışımdır) ile oynayacak durumda olsa sonuçların ne olabileceğini bu olayları takip etmiş ve Karpov’un basın toplantısını izlemiş satrançseverlere sormak.

En iyi dileklerimle ve saygılarımla
Büyükusta Radjabov
Benidorm 30 Aralık


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir