Magnus Carlsen Londra Klasik’i Kazandı

Magnus Carlsen Londra Klasik’i Kazandı

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Magnus Carlsen harika bir perfomans göstererek Londra Klasik Satranç 2012 Turnuvası’nı kazandı. Kazanca 3 puan sistemine göre 18 puan ile Carlsen birinci olurken Kramnik 16 puan ile ikinci oldu. Son turda Carlsen zorlamasına rağmen Dünya Şampiyonu Anand’ı yenemedi. Kramnik ise Adams ile berabere kalınca ikincilikle yetinmek zorundaydı. İngiliz GM Adams da iyi bir performans göstererek üçüncü oldu.

 

2012 Londra Klasik’in Sonuç Tablosu ( 3-1-0 puanlama sistemi)

 




Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!
# İsim Fed Elo Puan
1 Carlsen, Magnus NOR 2848 18
2 Kramnik, Vladimir RUS 2795 16
3 Adams, Michael ENG 2710 13
3 Nakamura, Hikaru USA 2760 13
5 Anand, Viswanathan IND 2775 9
6 Aronian, Levon ARM 2815 8
7 Polgar, Judit HUN 2705 6
8 McShane, Luke ENG 2713 5
9 Jones, Gawain C B ENG 2644 3

.D

Dünyanın iki 1 numarasının karşılaşmasında heyecan yüksekti. Anand Dünya Satranç Şampiyonu, 21 yaşındaki Magnus Carlsen ise rating listesinde 1 numara ve gelmiş geçmiş en yüksek ratinge ulaşan oyuncu unvanına sahip. Yine açılışta çok iddialı olmayan Carlsen ilginç bir oyunsonu yarattı. Oyunun belli bir aşamasında Anand’ın atı sıkışmış gibiydi ama piyon fedasıyla Anand baskılı bir konum elde etti. Carlsen pasif taşlarını olabildiğince aktif hale getirdi ama değişimler sonucunda beraberlik kaçınılmazdı.

calsen-anand

 

 İngiliz GM Adams bu turnuvada oldukça başarılıydı. Son turda kazanç arayan Kramnik’e şans vermedi ve oyun beraberlikle sonuçlandı. Galibiyete ihtiyacı olan Kramnik açılışını değiştirmedi ve yine berlin Savunması’nı tercih etti. Neden başka bir açılış denemediği soranlara ise cevabı şuydu “Bu tür durumlarda kazanca oynamak için sıradışı şeyler yaparsınız ve kötü duruma düşüp kaybedersiniz. Üstelik Adams sıra dışı şeylere karşı oldukça başarılı. Bunun yer,ne her zamanki açılışımı oynamaya karar verdim. Adams’ı siyahlarla en son 1998 yılında yenmiştim. Bu da herhalde yapmaya çalıştığım şeyin zorluğunu da göstermekte”

adams-ivanchuk

 

 

Son turda Nakamura rakibi McShane’i yenerken gücüne uygun bir performansla bitirdi.

nakamura-mcshane

 

 

Turnuvada umduklarını bulamayan Polgar ve Aronian son tur beraberesinden memnundu. Polgar bu turnuvada konsantre olamadığından şikayet ediyor ve rakiplerinin de kesinlikle çok güçlü olduğunu ekliyor.

polgar-aronian

 


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Anahtar Kelimeler
Carlsen
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir