Kasparov – Kasımdzhanov Maçı Dubai’de…

Kasparov – Kasımdzhanov Maçı Dubai’de…

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Libya'da düzenlenen 2004 FIDE Dünya Şampiyonası'nın sürpriz galibi Rustam Kasımdzhanov, efsane oyuncu Garry Kasparov ile Dubai'de kozlarını paylaşıyor. 7-24 Ocak 2005 tarihinde düzenlenecek olan bu maçın galibi, halen İsviçre'de devam eden Kramnik – Leko maçının galibiyle Dünya Şampiyonluğu için mücadele edecek. Dubai'deki maçtaki toplam ödül ise 1.2 Milyon Dolar.

FIDE Başkanı Kirsan Ilyumzhinov tarafından Moskova'da İnterfax Haber Ajansı'nda düzenlenen basın toplantısında "iki yıl önce Prag'da tarafların imzaladığı anlaşmanın bir adımı" olarak nitelendirilen Kasparov – Kasımdzhanov maçının gerçekleşmesi, belki de profesyonel satrancın karşı karşıya bulunduğu finansal krizi çözme konusunda da çok kritik bir rol üstleniyor…

Haklı veya haksız nedenlerle Garry Kasparov'un 90'lı yılların başında İngiliz Nigel Short ile FIDE ile olan ilişkilerini kesmesiyle beraber yılan hikayesine dönen Dünya Şampiyonluğu Ünvanı, eski prestijli günlerine kavuşacak gibi görünüyor. Bu da satrancın sponsorların ilgisini daha çok çekebilmesi anlamına geliyor. Ayrıca daha önce GM Morozevich'in dile getirdiği "profesyonel satranç sporcusunun önünde net bir hedef yok" sorunu da yakın zamanda çözümlenecek gibi…

Dubai'de düzenlenecek olan maçın sponsoru ise Şeyh Muhammed bin Raşid El Maktum. Sporcular maç boyunca yukarıda resmini gördüğünüz 7 yıldızlı Burj El Arap Oteli'nde konaklayacaklar. Maçın düzenleneceği yer ise oyuncuların maç kontratını imzalamasından sonra kamuoyuna duyurulacak.

Maç ile ilgili teknik detaylarla ilgili henüz edinebildiğimiz tek bilgi ise her 3 partinin ardından 1 boş gün olacağı. Satranç dünyasına şimdiden hayırlı olsun!



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Haber: Alper Efe Ataman


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir