Elista’da Yeni İtiraz Kurulu

Elista’da Yeni İtiraz Kurulu

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Elista'da oynanan Topalov – Kramnik Dünya Şampiyonluğu maçının yeni itiraz kurulu belli oldu: Jorge Vega, Boris Kutin ve Faik Gasanov. Önceki itiraz kurulunun da üyesi olan kurul başkanı Vega Amerika Kıtası Federasyonu başkanı, Kutin Avrupa Satranç Birliği başkanı ve Gasanov ise Azerbeycan Satranç Federasyonu başkanı. Önceki kurulda yer alan Makropoulos ise Dünya Şampiyonluğu Maçı FIDE gözlemcisi sıfatıyla görev yapacak.

Yeni itiraz kurulu, Kramnik'in itirazlarına yönelik aldığı ilk kararda önceki kurulun kararlarının üzerine çıkma yetkisinin olmadığını ve ancak 6. turdan itibaren olan olaylara ilişkin itirazlar için yetkili olduğunu duyurdu. İlgili itiraz için Kramnik'in ödülünden kesinti yapılmamasına karar verildi.

Bu karara karşılık Kramnik'in menajeri Carsten Hensel Kramnik'in FIDE'nin maç anlaşmasını ihlal ettiği, Topalov'un kuraldışı talebine ilişkin nihayi olarak itiraz kurulunda karar verildiği ve 5. oyunun asla başlatılmaması gerektiğini öne sürerek, 5. oyuna ilişkin haklarını ileride netleştirmek şartıyla, Kramnik'in maça devam ettiğini duyurdu. Ayrıca maçtan sonra Kramnik'in FIDE'yi dava etmek için avukatlarına danışacağı ifade edildi.


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir