Dünya Şampiyonluğu için var mı artıran!

Dünya Şampiyonluğu için var mı artıran!

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

FIDE Kasım 2005'te yapılacak klasik dünya satranç şampiyonası için şartlarını açıkladı. Çift tur döner yapılacak turnuvaya toplam 8 oyuncu davetli. İsimler şöyle: Kasimdzhanov, Adams, Kramnik, Leko, Kasparov, Anand, Topalov ve Morozevich. Şu ana kadar düşük sayılabilecek 500.000 dolar ödül, turnuvanın Elista'da yapılması için Ilyumzhinov tarafından teklif edilmiş durumda. Ödül miktarını artırmak için FIDE yeni teklifleri bekliyor.
Davetli oyuncular:

1. GM Rustam Kasimdzhanov  Özbekistan (Dünya Şampiyonu)
2. GM Michael Adams, İngiltere (Dünya Şampiyonasında finalist)
3. GM Vladimir Kramnik, Rusya
4. GM Peter Leko, Macaristan
5. GM Garry Kasparov, Rusya
6. GM Vishy Anand, Hindistan
7. GM Veselin Topalov, Bulgaristan
8. GM Alexander Morozevich, Rusya

Son 4 oyuncu rating listesinden seçilmiştir (2004 Temmuz ve 2005 Ocak  ortalaması) Eğer oyuncular katılmayı reddederse sıradaki oyuncu katılacak.

FIDE Başkanı Ilyumzhinov turnuvanın Elista'da yapılması için 500.000 dolar önerdi. Ayrıca 100.000 dolar da FIDE katkısı. Dünya Satranç Federasyonu daha yüksek öneri getirecek teklifçileri bekliyor. Alkol ve tütün sponsorluğundaki teklifler kabul edilmeyecek.

Teklifler 31 Mart ve 28 Nisan tarihlerinde verilebilir.

Yarışmada zaman kontrolü 40 hamle 2 saat ve devamında 20 hamle 1 saat şeklinde. Bundan sonra da oyuncular 15 dakika artı 30 saniye esasıyla oynayacak. Tur 4 , 8 ve 12'den sonra boş gün olacak.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Dünya Şampiyonu  %30, ikinci %20, üçüncü %14 ve gerisi %10, %8, %7, %6 ve %5 oranında ödül alacak. Eşitlik halinde ödül bölüştürülecek.

Dünya Şampiyonluğu ünvanı için öncelikle oyuncuların aralarındaki maçlara, hala eşitlik devam ediyorsa kazanç sayılarına bakılacak. Eşitlik bozulmazsa 25 dakika 10 saniye artırmalı 2 maç yapılacak. Gerekli olursa yıldırım oyunlarıyla maç sonuçlanacak.

Oyuncular her oyundan sonra kısa bir söyleşi yapmakla yükümlüdürler.


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir