Caruana 2851 Oldu!

Caruana 2851 Oldu!

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Baku Grandprix’sinde mücadele eden Caruana 6 turda 4.5 puan ile tek başına lider. Aynı zamanda henüz yayınlanmamış ama canlı olarak adlandırılan ratingini de 2851’a çıkardı. Bu puan aynı zamanda Kasparov’un 1999 yılında ulaştığı en yüksek rating. Caruana şu anda Carlsen’in sadece 12 elo puanı arkasında. Anand ile yapacağı maçı Carlsen kazanır da elo olarak Caruana’nın altında kalırsa bakalım tepkisi ne olacak. Dünya Şampiyonu olmadan önce Carlsen önemli olanın rating listesinde bir numaraya yerleşebilmek olduğunu söylüyordu.

 

Turnuvanın şu anda yıldızı durumundaki Caruana’nın ardında turnuvanın tecrübeli oyuncusu Gelfand 4 puan ile tek başına yer almakta. Caruana Sinquefield Turnuvasıyla başlayan hızlı çıkışını sürdürmekte. Bakü Grandprix’sinden 5 gün sonra genç yıldız Taşkent Grandprix’sinde de oynayacak.

Altıncı turda Caruana karışık bir Grünfeld’de rakibi Svidler’i yenmeyi başardı. Piyonlara karşı alet feda eden Svidler planladığı bir hamleyi taktik sebeplerden yapamayınca kötü duruma düştü ve kaybetti.

 



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

 

caruana-memnun

 

Caruana “Turnuvanın başında biraz sallantılı oynuyordum ama şimdi daha az hata yapıyorum. Yine de turnuva uzun” diye yorum yaptı.

 

Dünya sıralamasında dördüncü durumdaki Grishchuk bu turnuvada iyi oynamıyor. Henüz oyun kazanamayan oyuncu ikinci yenilgisi Radjabov karşısında aldı. Oyundan sonra Grishchuk “Teimour tüm oyunu harika oynadı” diye yorum yaptı.

 

Kasimdzhanov iyi bir turnuva geçirmeyen Andreikin’i yendi. Böylece 3.5 puan ulaşmış oldu.  Açılışta yanlış bir fikir uygulayan Andreikin çirkin olacak şekilde hem ….a5 hem de …c5 oynamak zorunda kalınca beyazlar ciddi üstünlük elde etti. Vezir kanadındaki saldırıya karşı şah kanadından bir şey çıkmayınca beyaz kazandı.

kasi andreikin

Diğer oyunlarsa beraberlikle sonuçlandı.

 

 

 

 

siralama6-baku

 

Canlı Yayın ve OyunlarChess24


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir