Carlsen Rekor Kırdı: 2855 Elo!

Carlsen Rekor Kırdı: 2855 Elo!

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Londra Satranç Klasik’in ikinci turunda ratingte 1 numara Carlsen ile 2 numara Aronian karşılaştı. 6 saat süren oyun sonunda Carlsen galip geldi ve 2855 ratinge ulaşarak Kasparov’un rekorunu kırdı. Kramnik siyah taşlarla Nakamura’yı yenerken Polgar- Gawain oyunu berabere bitti. Turnuvanın amatörü (sigorta şirketinde çalışmakta) Luke McShane siyah taşlarla Anand’ı epey zorladı ama üstünlüğü kazanca yetmeyince maç 108’inci hamlede berabere bitti.

 

 

Carlsen – Aronian 

Turnuvanın şüphesiz beklenen maçıydı. 1.e4 ile başlayan Carlsen İspanyol Açılışı’na girdi. Sonrasında taraflar sık oynanmayan bir açılıştan oyunsonuna geçiş yaptı. Aronian ilginç bir piyon fedası ile baskılı bir oyunsonu konumu elde etti ama Carlsen rakibinin baskısını artımasına izien vermeyerek konumunu sağlamlaştırmayı başardı ve sonra da alan üstünlüğünü kullanarak kazanca ulaştı.

 



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

carlsen

 

 

 

 Nakamura – Anand

İstanbul’daki olimpiyatta Nakamura Kramnik’i yenmişti. Bu psikolojik üstünlüğün bu oyuna yansımadığı kesin. Nakamura İskoç Açılışı’nda değişik bir yola girdi. Kramnik bozuk piyon yapısına rağmen taşlarının aktifliği ile dengeyi sağlayabilmişti. Sonrasında pasif kalan Nakamura piyon vermek zorunda kalınca kayıp bir oyunsonuna girmiş oldu.

nakamura-kramnik

 

 

 

Polgar -Gawain

Polgar’a yakışan keskinlikte Dragon varyantıydı. Polgar’ın şahı epey ortada dolaştı ama Polgar aynı zamanda piyon da fazlaydı. Her ne kadar üstünseydi de Polgar kazanca ulaşamadı.

 Olgar

 

Polgar – Gawain

polgar-gawain

 

 

 

Anand – McShane

 Biri profesyonelliğin doruğunda Dünya Şampiyonu Anand, diğeri ise bir sigorta şirketinde mesai yapan bir amatör! Luke Mcshane satranç profesyoneli olmaktansa sadece izinlerinde satranç oynamayı tercih ediyor ama Anand’a oyunda soğuk terler döktürdü. Anand berabereyi ancak 108’inci hamlede kurtarabildi.

 Anand

 


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Anahtar Kelimeler
Carlsen
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir