Carlsen 2013’ün en seksi erkekleri arasında!

Carlsen 2013’ün en seksi erkekleri arasında!

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Magnus Carlsen Cosmopolitan dergisinin “2013’ün en seksi erkekleri listesi”nde yer aldı. Önümüzdeki yıl Anand ile Dünya Şampiyonluğu Maçı yapacak olan Norveçli Büyükusta derginin listesinde 5. sırada yer alıyor. Sebeb karizmaysa bu listeye girdiğinde Carlsen henüz Adaylar Turnuvası’nı kazanmamıştı bile! Anlaşılan o ki Carlsen sadece hameleleriyle değil ama yüzüyle de satrancın daha popülerleşmesime katkıda bulunacak.

Seyirci çekmekte zorlanan satrancın şüphesiz en ihtiyaç duyduğu şeylerden biri tanıtım. Zamanında Kasparov bilgisayarlar ile yaptığı maçlarla bu tanıtımı sağlardı. Fischer – Spassky maçı ise satrancın zirve yaptığı yıllardı. Kasparov sonrasında ise Dünya Satranç Şampiyonu’nu bilenlerin sayısı o kadar azdı ki. Khalifman Dünya satranç Şampiyonu oldu desek pek çok kişi “O da kim?” diye tepki gösterebilir.

Günümüzde de durum farklı değil. 40’lı yaşlarındaki Anand, Hindistan’da bir kahraman olarak görülse de dünyada çok bilinmiyor. Carlsen ise bunu değiştirmek üzere.

2010 yılında rating listesinde zirveye yerleşen Carlsen ile bir firma moda çekimleri yapmış ve Londra’nın en bilindik yerlerinde Carlsen’in fotoğrafları yer almıştı.

carlsen-liv-tyler



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Bu moda çekimlerinde Carlsen’in partneri “Yüzüklerin Efendisi” serisinden  bilinen Liv Tyler’dı.

carlsen-model

Carlsen’in Cosmopolitan Dergisi’ndeki tanıtım resmi. Dergide 5. sırada Carlsen’i görebilirsiniz.


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir