Bosna Sarajevo Avrupa Şampiyonu , Atalık Birinci Masalarda Üçüncü.

Bosna Sarajevo Avrupa Şampiyonu , Atalık Birinci Masalarda Üçüncü.

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Biten Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nın arkasından Türk oyuncuları çok olumlu bir tablo çizdiler. İTÜ takımı 2 galibiyet almasına rağmen oyuncularımız kendilerinden güçlü rakipleri karşısında iyi bir şekilde mücadele etti ve ratinglerini arttırdılar. Umut Atakişi 2512 performans gösterdi ve büyükustalarla başa baş mücadele etti. Atalık her ne kadar performansından memnun olmasa ve son turda Romanishin’i elinden kaçırmasının üzüntüsünü yaşasa da birinci masalarda 2672 lik bir performans göstererek 7 oyunda 5 puan ile 3. olarak bronz madalya aldı.  İTÜ Merkur Versicherung Takımına 4.5-1.5 Kaybetti, Atalık Kazandı(28/09/2002)
6. turda İTÜ takımı altıncı masada Engin Bolcan’ın Detter (2170)’e galibiyeti ve beşinci masada Bülent Güner’in Watzka(2357)’ya beraberesiyle 1.5 puanda kaldı. Atakişi bu turnuvada ilk yenilgisini GM Luther (2551)’e karşı aldı. Aynı şekilde Yeke IM Stanec (2523)’e, Erdoğan  GM Kindermann(2519)’a Kılıçaslan GM Teske( 2529)’ye yenilmekten kurtulamadı. Takım galibiyetine 2, berabereye 1 puan verildiği turnuvada İTÜ 2 galibiyetle 4 puanda gidiyor.

6 Büyükustalı Ukrayna Takımı Karşısında Sadece Atakişi  Romanishin’den Berabere Alabildi (27/09/2002)
Beşinci turda İTÜ, 6 büyükustalı Karpaty – Galychyna takımına 0.5-5.5 yenildi. Buna rağmen Genç Atakişi’nin GM Romanishin ile berabere yapması sevindirici. Atalık ise IM Sherwin’i yendi.

İTÜ Dördüncü Turda da Belçika’dan Boey Temse Takımını 3.5-2.5 yendi. Atalık berabere kaldı (26/09/2002)
Dördüncü turda da haberler iyi. İTÜ takımı kendinden güçlü 2 IM’li rakip takımı 3-5-2.5 yendi. Serkan Yeke’nin IM Van Der Stricht’i ve Engin Bolcan’ın Barbier’i yendiği bu turda, Atakişi, Güner ve Kılıçaslan berabere yaptı. Atalık ise Napredak Sarajevo’nın birinci masasında Chuchelov (2591) ile berabere kaldı.

İTÜ 2 Büyükustalı Rakibine  4,5-1,5 kazandı. Umut Atakişi GM Igor Stohl’u yendi. (25/09/2002)
İTÜ üçüncü turda kadrosunda Stohl ve Timoschenko gibi iki büyükustası bulunan Slovak Corpora Livopec takımını farklı yendi. Atakişi bu turda GM Stohl’u yenerek 3 turda 3 büyükustadan 2 puan almış oldu. Atakişi keskin bir Sicilya konumunda rakip şahı ortada bırakan bir alet fedası ile rahat bir şekilde kazandı. Kılıçaslan’ın siyah taşlarla kazandığı minyatür oyun ve Hakan Erdoğan’ın iki alete vezir vererek elde ettiği galibiyetler de çok güzel. Atalık ise eski dünya şampiyonu Khalifman’a Rus Savunması’nda kaybetti.

Avrupa Kulüpler Kupasından İyi Haberler (24/09/2002)
Yunanistan Haldikiki’de başlayan Avrupa Kulüpler Kupası’nda İlk 2 tur oynandı. İlk turda 4.5-1.5, ikinci turda da 4-2 yenilen İTÜ takımı bu skorlara rağmen iyi gidiyor sayılır. Dünyanın önde gelen profesyonel satranççılarının katıldığı bu turnuvada FM Umut Atakişi 2 büyükusta ile berabere yaptı. Üstelik kazancı zorlayan kendisiydi. Benzer şekilde bu sene Türkiye Birinciliği için Can Arduman ile ek maça kalan Serkan Yeke de cesur oyunu ile 2 berabere aldı. Bülent Güner ikinci turda  rakibini yenmeyi başardı. FM Hasan Kılıçaslan  ilk tur aldığı berabere ile yetinirken Hakan Erdoğan  ne yazık ki kazanç bir konumu muhtemelen zaman sıkışıklığında kaybetti.

Napredak Sarajevo takımında oynayan Atalık ise 2 oyunda 2 galibiyet aldı. İlk tur Habibi’yi rahat yenen Atalık ikinci turda da Macarların efsanevi oyuncusu Portisch’i siyah taşlarla yenerek iyi bir başlangıç yaptı.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Portisch -Atalık, Tur 2 (Analiz Selim Gürcan)

Kajan – Kılıçaslan, Tur 3 (Analiz Selim Gürcan)

FM Atakişi-GM Sax 2002

Oyuncularımızın Oyunları (Tüm Turlar)

Haber Selim Gürcan

Turnuva Sayfası Selim Gürcan

Turnuva Sayfası : ecc02.chessworld.info


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir