Bilbao’da Anand 1.d4 ile kazandı

Bilbao’da Anand 1.d4 ile kazandı

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Anand Bilbao Ustalar Finali’nde ilk turda liderliği elde etti. Normalde 1.e4 süren Anand ilk oyununda Ponomariov’a karşı 1.d4 oynadı ve rakibinin Şah Hint Savunması karşısında etkili bir galibiyet elde etti. Anand’ın bu şekilde 1.d4 sürmesi Kasım ayında Carlsen ile yapacağı maç için bir şaşırtma mı yoksa hazırlık mı merak konusu. Aronian her ne kadar iyi konuma geçse de Vallejo Pons’un savunması kazanca geçit vermedi ve oyun kale finalinde beraberlikle sonuçlandı. Avrupa Kulüpler Kupası’nda takım olarak sürpriz yoktu ama Leko’nun IM Bosboom’a kaybetmesi şaşırtıcı bir sonuçtu.

 Dört kişilik çif tur döner turnuvanın ilginç tarafı ilk 40 hamle için 90 dakika verilmesi ve 30 saniye eklenmemesi. Bu hızlı sayılabilecek tempo zor konumlarda şüphesiz heyecanlı zeitnotlar yaşatabilir.

bilbao 1

Bilbao Ustalar ve Avrupa Kulüpler Kupası aynı salonda oynanmakta.

bilbao 2



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Siyahla Nimzo Hint Savunması oynayan Aronian oyunortasında piyon öne geçti ama kale oyunsonunda taşların azalarak beraberliğe gitme eğilimi ve Vallejo Pons’un aktif şahı zor da olsa beraberliği getirdi.

Kısa bir süre önce Sinqeefield Turnuvası’nda oynayıp Amerika’da gelen Aronian’a jetlag olup olmadığı sorulunca biraz etkilenmiş olduğunu çünkü evvelsi gün 12 saat uyuduğunu söyledi.

 

 

 

Oyun sonrasında Anand oyunun son kısmının sanılanın aksine kolay olmadığını söyledi.

 

Avrupa Kulüpler Kupası

İsviçre usulü düzenlenen turnuvada ilk turda en güçlüler en güçsüzlerle oynadı. Turnuvanın sürprizi ise IM Bosboom’un Leko’yu yenmesiydi. İyi yıldırım oyuncusu olan Bosboom bir kez de Kasparov’u yıldırımda yenmeyi başarmıştı.

 

 

Oyundan sonra IM Bosboom kazancını anlattı ve GM’leri yenebileceğimin farkındayım diye espri yaptı.

 

 

Bilbao Canlı Yayın TSİ (16:00) : Chess24


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir