Beklenen Oldu! Kasparov – Carlsen Maçı

Beklenen Oldu! Kasparov – Carlsen Maçı

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Biri efsanevi Dünya Satranç Şampiyonu Kasparov diğeri ise satranç rating listesinde bir  numara olan Magnus Carlsen.  Peki bu iki dev oyuncu karşılaşsa ne olurdu? İşte bu maç gerçekleşti. Kasparov ve Carlsen iki oyunluk hızlı maç yaptılar. Oyunlar oldukça çekişmeliydi. Kasparov yine her zamanki gibi mimikleriyle masada yaşananları adeta etrafa yansıttı. Carlsen ise çok rahat hatta umursamazdı. Kasparov düşünürken kalktı, dolaştı. Kasparov’un satranç tahtasında hamle yaptığını görünce gelip hemen hamlesini yapıverdi! Bu karşılaşmalar haberin devamında!

Kasparov – Magnus Carlsen Maçından Görüntüler

Maalesef bahsettiğimiz maç yeni değil, 2004 yılında oynanmıştı. Carlsen henüz 13 yaşında ve sadece 2484 ratinge sahip. Yeteneği artık dünya tarafından kabul edilmiş ve Kasparov belki de bu durumun gerilimi altında oynuyor. Kasparov zamanında Radjabov’a iyi durumdayken kaybetmiş ve bu yıllarca unutulmamıştı. Tekrar kazaya kurban gitmemek için Kasparov dikkatli. Aşağıdaki görüntüler maçın ikinci oyunundan. İlk oyunu Kasparov kazanmış durumda ve siyahla en az berabere Carlsen’i elemesini sağlayacak.

 



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Videonun devamında stüdyoda Kasparov düşünüyorken dolaşıyorsun ve hamle yapılınca dönüp hızlıca cevap veriyorsun. Çok rahatsız edici!” yorumuna Carlsen “İyi ama sıkılmıştım. Kasparov açılışta çok düşünüyordu!” cevanbını verir.

 

 Maçın İlk Oyunu

 

 

 

İlk oyunu kaybeden Carlsen’in tepkisi tarihe geçiyor: “Çocuk gibi oynadım!”

 

magnu-cocuk-gibi-oynadim

 

Maçın İkinci Oyunu

 

 

 


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir