Anand “Kasparov’u bir maçta yenemediğime üzülüyorum”

Anand “Kasparov’u bir maçta yenemediğime üzülüyorum”

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Kasparov’un satrancı bırakmasıyla dünyanın yeni bir numarası olan Anand, bu  ayrılışı yorumluyor. Kasparov’un bu kararının dünya satrancı için kayıp olduğunu söyleyen Anand, gelecek sene Kasparov’un Wijk aan Zee veya Linares Turnuvası ile dönüş yapabileceğini hissettiğini söylüyor.

Anand “Oyun sırasında yaptığımız maçın ne kadar önemli olduğunu anlayamamıştım.” diyerek Kasparov’un satrancı bırakması hakkında tepki gösterdi.

“İlk duyduğumda inanamadım. Ne zaman ki Kasparov sonraki gün kapanış töreninde kararını doğrulayınca gerçeği anlamış oldum.”

“Neden satrancı bıraktığını bilemiyorum ve satranca dönebileceği konusunda içimde bir his var. Kim bilir belki gelecek sene Wij aan Zee veya Linares ile bir dönüş yapar. Satrançtan biraz yorulmuş olabilir. Herkesin başına geliyor. Bu durumda ben üç ay ara veriyor ve tazelenmiş olarak devam ediyorum.”

Anand Linares’teki ilk oyunda kazanamadığına pişman olduğunu da itiraf etti. “Kazanmam gereken bir oyundu. Bu oyun turnuvadaki performansımı açıkça etkiledi. Eğer Garry’yi yenebilseydim sonuç farklı olabilirdi.”



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Anand aynı zamanda Kasparov’un ayrılışının satranç için büyük bir kayıp olduğunu vurguladı. “Geride büyük bir boşluk bıraktı. Satranca büyük katkısı oldu, özellikle de açılış teorisi konusunda. 1985 yılında Dünya Şampiyonu olarak satranç arenasına girdiğinde taze bir nefes gibiydi.”

“Çok dinamikti ve insanlar üzerinde büyük etkisi vardı. Satrancın böyle bir şampiyona ihtiyacı vardı. Hindistan’da yaş grupları turnuvasında oynarken oyunlarını takip ettiğimi hatırlıyorum. Linares’te turnuvadan sonra Kasparov ile güzel bir yemek yedi ve pek çok değişik şeyden konuştuk.”

Anand Kasparov’u bir maçta yenemediği için de pişmanlık duyduğunu vurguluyor. “1995 yılında yaptığımız ünvan maçını unutamam. Gerçekten de Kasparov’u yenmek en çok istediğim şeylerden biriydi.”

Kasparov’un çekilmesiyle Anand artık dünyanın 1 numarası. “1 numara olmak konusunda fazla düşünmedim. Asıl amacım 2800 eloyu geçebilmek (Anand şu anda 2786 ve Kasparov’dan 18 elo geride)

The Hindu Sport ” tan derlenmiştir.


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Anahtar Kelimeler
Kasparov Anand
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir