Rakibi şaşırtmak isteyenler için Traxler Atak

0
311
traxler

1.e4 e5 2.Af3 Ac6 3.Fc4 Af6 4.Ag5 sonrasında siyah 4…Fc5 hamlesiyle keskin Traxler Atak yolunu seçebilir. Atağın fikri f7 piyonunu feda ederek karşı şans elde etmektir. Beyazın dikkatsiz ve açgözlü 5.Axf7 çatal hamlesi beyaz için kötüdür. Traxler Atak çok az bilinen ama bir o kadar da keskin bir devam yolu.

Traxler Atak 1

Traxler Atak 2

Şaşırtan Açılışlar 1

İtalyan Açılışında 4.Ag5 ile saldırı hamlesine 4…d5 hamlesi neredeyse hamle olarak bilinir. Üstelik yeni başlayanlar bu hamleyi bulmakta zorluk da çeker. Ne var ki 4…Fc5 hamlesiyle bir anlamda karşı saldırıya geçerek çılgın bir konum yaratabilirsiniz.

Satranç Okulu Eğitim Cd’leri ile özel öğretmeniniz her zaman yanınızda! Türkçe flaş eğitim cd’leri sayesinde artık satrancınızı çok daha hızlı geliştirebilirsiniz. Açılışlar satrancın vazgeçilmez ve gün geçtikçe önem kazanan bölümüdür. Oyuna iyi bir şekilde başlamak oyunortasında üstünlüğün artması anlamına da gelir. Açılış mücadelesinde rakibi şaşırtabilmek de çok önemlidir. Bu sebeple “Şaşırtan Açılışlar I” cd’sinde Kuzey Gambiti ve Traxler Atak inceleniyor. Tecrübeli antrenör FM Selim Gürcan’ın hazırladığı cd hakkında detaylı bilgiler ve örnek ders aşağıda.