2015 Akılda Kalanlar

2015 Akılda Kalanlar

Serkan Yeke Yorum yapılmamış

Yeni bir yıl, yeni umutlar yeni heyecanlar bir önceki yıldan daha huzurlu daha mutlu ve satranç ile dopdolu geçmesi dileklerimle yazıma başlıyorum.

En son biten Qatar Open ile başlamak istiyorum.

Carlsen yine klasını konuşturdu ve iyi başlamadığı turnuvayı iyi bitirmeyi başardı.

Bu turnuvada Carlsen’in oynadığı ve aklımda kalan en ilginç partisi eşitlik bozma maçlarında Yu Yangyi’ye karşı kazandığı ikinci oyun. 5/3 yıldırım temposunda oynanan eşitlik bozma maçlarında Carlsenin rakibine oranla çok daha fazla şey bildiğini çok iyi anladık.

Carlsen siyahlarla oynuyor.

Sıra dışı açılışlar ve sıra dışı oyunlar denildiğinde aklıma ilk gelen parti Mamedyarov – Khismatullin partisidir. Her anlamada sıra dışı olan bu partiyi Mamedyarov kazanmayı başardı.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Şimdi bu oyuna bakıp siyahlar için; -vay acemi beyaz şahı öyle pozisyonda yakalayıp nasıl kazanamaz diye düşünebilirsiniz ama Büyükusta Khismatullin çok ilginç bir oyuncudur ve 2015’in en muhteşem hamlesi oyumu kendisine veriyorum.

Yukarıdaki pozisyon Khismatullin 2653 – Eljanov 272, 2015 Partisinden alınmıştır. Sıra beyazda ve beyazlar h6 karesindeki şahın sıkışık pozisyonundan faydalanmak için Vh8 oynuyorlar.

 

Satranç Okulu tarafından hazırlanan 26 cd’lik Turnuva Seti ile turnuvalara hazırlanmanız artık çok kolay. Bu sette hem oyunortasına yönelik daha kapsamlı dersler alacak hem de açılış cd’leri ile rakiplerinize karşı daha hazırlıklı olacaksınız. Sette Ustalar Nasıl Kazanıyor 1-2-3-4-5, İspanyol Açılışı, Caro Kann Savunması, Açık Açılışlar 1-2 ve daha pek çok cd var. Bu seti indirimli olarak almanız mümkün.

 


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Kategoriler
İleri Seviye
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir