İSD-Tempa Turnuvası’nda Yüksek Mücadele

İSD-Tempa Turnuvası’nda Yüksek Mücadele

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Turnuvanın üçüncü turu sonunda Erdoğdu, Ülker, Atakişi, Kınsız ve Azizoğlu 3 puan ile birinciliği paylaşıyor. Çok mücadeleli geçen turnuvada berabere biten maç  neredeyse yok gibi.
4. tur eşlendirmesi
Oyunları izleyin | Oyunları indirin    . turda ilk 7 masada ilginç bir şekilde sonuçlar 6-1 beyaz renklerin lehine oldu. Çok çekişmeli geçen 3. turda şüphesiz en şaşırtıcı oyun eski Türkiye Şampiyonu ile eski Gençler Şampiyonu Murat Demiralp arasında oldu.  Vezirlerin kesili olduğu bir konumda gaf yaparak taş kaybeden Ülker, buna rağmen mücadeleye devam etti. Taş altta olduğu halde kombinezon ile konumu karıştırmayı başaran Ülker bu oyunu kazanmayı başardı. Ülker özellikle kötü, hatta bazen kayıp olarak değerlendirilebilecek konumları bile ısrarla savunmaya çalışan bir yapıya sahip. Bu oyunda da aslında hiçbir konumun kolay olmadığını güzel bir şekilde göstermiş oldu. Birinci masada Erdoğdu uzun süren bir mücadeleden sonra Romi'yi zor da olsa yendi. Atakişi, teorik hata yapan rakibi Selçuk Kılıç karşısında zorlanmadı. Erdoğan rakibi Grigoriev'i  ustaların oyununda nadir görülecek şekilde mat etti.

3. tur sonuçları
Mert Erdoğdu
– İzak Romi 1-0
Umut Atakişi
– Selçuk Kılıç 1-0
Ali Polatel
– Taylan Yarlıgan 1-0
Ateş Ülker
– Murat Demiralp 1-0
Fikri Cengiz – Onur Kınsız 0-1
Ferzan Azizoğlu – Erdal Erengür 1-0
Hakan Erdoğan – Armen Grigoriev 1-0

İSD'nin kendine has sıcak ortamında oynanan turnuvanın ilk turunda önemli sürprizler oldu. Son yıllardaki çalışmalarının karşılığını almaya devam eden Uğur Özgü, Armen Grigoriev'i elinden kaçırarak beraberliğe razı olmak zorunda kaldı. Serkan Yeke kendinden çok düşük ratingdeki rakibi Bilal Çölgeçen'e kaybetti. Hakan Erdoğan ise beyazlarla Sevan Bal karşısında berabere kaldı.

1. tur sonuçları (ilk 5 masa)
Mert Erdoğdu
– Oğul Köseoğlu 1-0
Uğur Özgü – Armen Grigoriev 1/2
Umut Atakişi – Gürsoy Erdoğan 1-0
Bilal Çölgeçen – Serkan Yeke 1-0
Hakan Erdoğan – Sevan Bal 1/2.

İSD-Tempa Turnuvası ile ilgili linkler:
İSD-Tempa 1 turnuvasından görüntüler
İSD-Tempa 1 turnuvasında heyecanlı son


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Kategoriler
Yerel Haberler
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir