Üçüncü Canlı Satranç Dersi 23 Temmuz Pazar 11.00’da

Üçüncü Canlı Satranç Dersi 23 Temmuz Pazar 11.00’da

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Satranç Okulu’nda canlı satranç dersleri devam ediyor.  Üçüncü ders 23 Temmuz Pazar saat 11.00’da verilecek. Dersler ilk etapta 1300-1800 UKD arası oyunculara yönelik, öğretmen ise FM Selim Gürcan. Haberin devamında derslere girmek için yapılması gerekenler anlatılıyor. ICC’ye Nasıl Gireceksiniz ve Bazı Yararlı Bilgiler 
 
www.chessclub.com  adresinden BlitzIn isimli programı yükleyiniz  ICC ücret karşılığı üyelik sistemine sahip bir sitedir. Bunun yanı sıra misafir üyeleri de kabul etmektedir. Türkiye’nin hemen hemen tüm kuvvetli oyuncuları bu siteye üyedirler. Misafirler bu sitenin tüm imkanlarından yararlanamamakla beraber yine de oynama ve GM’lerin haricindeki oyunları izleme şansına sahipler. Geçici üye ise şuradan olabilirsiniz.

Dersi izlemek için yapmanız gerekenler

Ders  saatinde desktopınızda çıkan ICC logosunu tıklayarak satranç sunucusuna bağlanın. Açılan yeni pencerede üye değilseniz yapmanız gereken “Guest sign in” yazısını tıklayarak misafir girişi yapmaktır. Daha sonra fo Satrancokulu yazarak dersleri takip etmeye başlayabilirsiniz. Bu komutla artık dersi anlatacak Satrancokulu isimli kullanıcıyı takip etmektesiniz ve onun tahtada yaptığı hamleleri görüp yazılanları izleyebileceksiniz.

 ICC Komutları

 1.Seek: Oynamak istediğiniz zaman kontrolünü herkesin görebileceği şekilde ilan edebilirsiniz.
 2.Seek graph: Diğer oyuncuların oynamak istedikleri oyunları gösteren ve size uygun olanları seçebileceğiniz arama grafiği
 3.Match(ma): Oyun teklif etmeye yarar match (oyuncu ismi) 3 0 yazarsanız 3 dakikalık oyun teklif etmiş olursunuz. ‘0’ zaman eklemenin olmadığını gösterir. Eğer “match Leon 3 1” yazarsanız eğer Leon online ise ona bir saniye arttırmalı 3 dakikalık blitz teklif etmiş olursunuz.
 4.Finger(fi): Kişisel bilgilere bakmaya yarar. Örneğin fi Leon yazarsanız Alexei Shirov hakkındaki bilgilere ulaşırsınız.
 5.Tell(t): Diğer oyuncularla konuşmanızı sağlar. Örneğin “Tell Leon Hi!” yazarak Leon’la konuşabilirsiniz. Bir sonraki konuşmalarınızı ‘.’ koyup devam ettirebilirsiniz.
 6.History(hi): hi (oyuncu ismi) yazarak o oyuncunun oynadığı son 20 oyunu görebilirsiniz. Örneğin “hi Leon”
 7.Rematch(re): re yazarak oynadığınız son rakibe yeni bir oyun teklif etmiş olursunuz.
 8.Follow(fo): fo (oyuncu ismi) ile bir oyuncunun oynadığı her maç otomatik olarak ekranınıza çıkar.
 9.Observe(ob): ob (oyuncu ismi) veya ob (oyun numarası) ile o oyunu izleyebilirsiniz.
 


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir