Süper GM Ivanchuk’un Türkiye Sevdası

Süper GM Ivanchuk’un Türkiye Sevdası

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Dünyanın sayılı kuvvetli oyuncularından GM Ivanchuk'un Türkiye sevgisi devam ediyor. Türkçe bilen ve sık sık Türkiye'yi ziyaret eden Ivanchuk, 28-29 Mayıs ve 4-5 Haziran tarihlerinde Bursa'daki Piyon Satranç Merkezi'nde isteyenlere 2 ayrı grup halinde toplam 12 saat ders verecek.

Daha önce de As Merkez ve Uludağ Üniversitesi Satranç Topluluğu ortak organizasyonu ile Ivanchuk Bursa'da simultane gösterisi vermişti. Bursa'lı satranç oyuncuları tarafından büyük ilgi ile karşılaşan gösterinin hazırlanışından oyuncumuz ile olan temasımıza kadar olan süreçten biraz bahsetmek istiyorum:

As Merkez topluluğumuza babalar gününde bir organizasyon yapmak istediklerini ilettiğinde herhalde kimsenin aklında böyle bir oyuncunun getirilebileceği fikri yoktu.O günlerde İstanbul Kumburgaz da oynanan Avrupa Şampiyonasına hem izlemek hemde organizasyonda yardımcı olabilecek bir Türk oyuncu ile anlaşmak fikri ile 5 arkadaşımızla gitmiştik.Turnuva da temas kurduğumuz oyuncularla bir sonuca varamamış ve ümitlerimiz yitirmiş bir şekilde otelden ayrılırken havuzun kenarında tek başına oturan GM Ivanchuk'u gördük.

'Battı balık yan gider ' felsefesinden destek alarak yanına gittik kısa bir selamlaşmadan sonra kendisi bize turnuva oyunlarından, istediği gibi oynayamadığından bahsetmeye başladı. Gördüğümüz samimi ilgiden çok memnun olmuştuk tabi bir o kadar da şaşırmıştık. Bizim de bir organizasyon girişimimiz olduğunu ilgilenip ilgilenemeyeceğini sorduğumızda hiç tereddüt etmeden kabul etti. Buluşma tarihini ve saatini kararlaştırıp otelden ayrıldık. Kararlaştırdığımız gün gelince kendisi bizi otel lobisinde bekliyordu.Çok eğlenceli ve öğretici (Ayranı ne kadar çok sevdiğini ve bilmediğimiz birçok TÜRKÇE deyimi kendisinden öğrendik 3 saat boyunca) bir yolculuğun ardından Bursa'ya geldik.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Organizasyonda 30 kişi ile aynı anda oynadı ve 30 galibiyetle simultanesini sonuçlandırdı. Daha sonra en başarılı bulduğu oyuncuya ve kendisine sponsorlarımız tarafından ödüller verildikten sonra topluluğumuzdan İsmail Çalışkan, ben ve As merkez yönetiminden yetkililerle akşam yemeği için organizasyonun gerçekleştirildiği alışveriş merkezinden ayrıldık.

Ivanchuk ve Özgür Bostanlar

Akşam yemeği de bizim için çok ama çok eğlenceli geçti.Ivanchuk'un Türkiye'yi ne kadar çok sevdiğinden Türk içkilerine olan ilgisine kadar birçok şeyi görmüş olduk.Son olarak bir satranç oyuncusu ve fanatiği olarak geçirebileceğim en güzel gün olduğunu düşünüyorum.

 

Haber Özgür Özbostanlar


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir