İstanbul’da Satranç Geliştirme Merkezi Faaliyetleri

İstanbul’da Satranç Geliştirme Merkezi Faaliyetleri

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Kısa bir süre önce Rıhtım cad. İzzettin sok. 49/1 A Kadıköy – İstanbul  adresinde Satranç Müzesi ve Kütüphanesi olarak çalışmaarına yeni bir boyut getiren Satranç Geliştirme Merkezi Mayıs ayı itibarı ile yapacağı faaliyetleri duyurdu. Satrançseverler SGM'nin zengin müzesinden ve kütüphanesinden yararlanabilecek ve aynı zamanda açılan satranç kurslarına katılabilecek. Ayrıntılar haberin devamında
Kurumun Amacı: Satrancın tarihsel, kültürel, sportif yönlerini tanıtmak, bu konuda eğitim alıp kendisini geliştirmek isteyenlere yardımcı olmak, bu konunun ülke sathında gelişebilmesi için turnuva, konferans, simültane vs gibi etkinlikler düzenlemek, etkinliklere destek olmak, bu konunun en yetkili makamı olan  Türkiye Satranç Federasyonu ( TSF) ve Uluslararası Satranç Federasyonu ( FIDE), International Balkan Chess Union ( IBCU) ile işbirliği yapmak.
 
Faaliyet gün ve saatleri: Dini bayramların ilk iki günü hariç   09.30 – 19. 30 saatleri arası her gün açıktır.  

Buna göre :
 
09.30 – 12.30   Müze ziyareti ( Cumartesi hariç) her gün ziyaretçilere ücretsiz açıktır.
 
12.30 –  19.30   Üyelere açıktır. ( Üyelerden oyun ücreti alınmaz ve kütüphaneden sadece üyeler yararlanabilir.)  
 
Kütüphaneden yararlanacak kişiler üye kimlik kartını vererek imza karşılığı günlük 1 ( Bir) YTL karşılığı kitap kiralayabilirler, kitaplar kesinlikle kurum dışına çıkamaz ve fotokopisi çekilemez .Büfe hizmetlerinde her tür alkolsüz sıcak ve soğuk içecek, ambalajlı bisküvi türü karşılığı 1 ( Bir) YTL dir. Soğuk sandviç 2 ( İki) YTL dir.  
 
Üyelik başvurusu için : 2 adet vesikalık fotoğraf, nüfus kağıdı fotokopisi ve ikametkah sureti + yıllık 100 YTL gereklidir ayrıca Üyelik başvurusu için TSF sporcu lisansına sahip olmak gerekmektedir.  

ELO’lu oyuncular ile 1982 – 2005 yılları arası SGM üyesi ve öğrencisi olanlar için üyelik bedeli yıllık 50 YTL dir.  

TSF Sporcu Lisansına sahip olmayanlar lisans başvurusunu buradan (SGM) yapabilirler. Lisans için üye formunun doldurulması, iki adet vesikalık  fotoğraf, nüfus kağıdı fotokopisi + 10 YTL gereklidir.
 
Günlük misafir ücreti 5 YTL dir.
 
KURSLAR
 
SGM satranç kursları İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Kadıköy Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile 6 ayrı seviye grubunda hafta sonları verilmektedir. Her seviye grubu süresi 4 aydır. Yaz tatil aylarında kurslar hafta içi Çarşamba günleridir. Temmuz ayında kurslar tatile girmektedir.  
Yetişkinlere iki ayrı seviyede yeni başlayacaklara Pazartesi 17.30 – 19.00, Geliştirmek isteyenlere Perşembe 17.30 – 19.00 arası kurslar verilmektedir. Kurs bedeli  aylık 100 YTL dir.
 
Ustalara yönelik seminerler duyuru ile Çarşamba günleri 19. 00 – 21.00 arası düzenlenecektir. Her bir seminer için katılım bedeli 10 YTL dir. 

SGM Yıldırım Turnuvası'ndan Görüntüler 



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Satranç camiasının sevilen büyüğü Demir Büyüközkaya, objektiflere gülümseyen Tufan can Uzuner karşısında. 

SGM ile özdeşlemiş Ali Bey maçları izliyor.

Türkiye'de en çok resmi maç oynama rekorunu açık ara elinde tutan Ali İpek Ankara'da oturduğu halde İstanbul'daki bu turnuvayı kaçırmamış.

Müzeden bir görüntü


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir