İSD Seçimlerinden Görüntüler

İSD Seçimlerinden Görüntüler

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

24 Nisan'da yapılan İstanbul Satranç derneği Genel Kurulu geçmiş yıllara oranla sakin geçti. Zaman zaman değişik grupların ve kişilerin fikir çatışmalarına sahne olan genel kurul beklendiği gibi az bir katılıma sahne oldu. Haberin devamından Genel Kurul resimlerine ve kısa açıklamalara ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

 



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

 

 

 

Genel Kurulda Divan Başkanlığını Ateş Ülker yaparken yardımcıları Engin Şenalp ve Kuvay Sanlı'ydı. Üyeler saygı duruşu için ayağa kalkarken görülüyor.

Genel Kuruldan bir görüntü

İSD Başkanı Nafiz Özalp faaliyet raporunu okuyor. Yönetim yıl içinde özellikle dernekte yaptığı tadilatlar sebebiyle üyeler tarafından başarılı bulundu ve alkışlandı. Dernek üyeleri arasında yapılan konuşmalarda iki konu gündemdeydi: 1) Sürekli derneğe geldiği halde üye olmayanlar. 2) Üyelik aidatını ödemeyenler.

Yönetim Kurulu üyesi Mert Erdoğdu'nun keyifli haldeki bir pozu. Aktif satranççılığına rağmen yeterli aday çıkmaması üzerine geçen yıl yönetime aday olan ve seçilen Erdoğdu, yönetimde çalışmadığı iddialarını doğruladı ve "Eleştirenler yönetime buyursun, ben zaten bir iş yapmayı vaad etmemiştim" dedi. Üyeler kendisni haklı buldu.

Denetleme Kurulu Başkanı Ahmet Serdaroğlu raporu okurken. Konuşmasını yönetime teşekkür ederek bitirdi. Teşekkür uzun sürünce derneğin efsanevi üyelerinden Muhittin Madralı devreye girdi.

Eski İSD Başkanlarından Muhittin Madralı Serdaroğlu'na "Siz yönetim adına mı yoksa kendi adınıza mı konuşuyorsunuz?" sorusunu yöneltti. Neyse ki olay fazla büyümeden kapandı.

Derneğin en eski üyesi İlhan Sezer ön tarafta görülüyor. Satranç aşkını 80'i aşkın yaşına rağmen diri tutabilen Sezer tüm heyecanına rağmen Sicilya gibi keskin açılışları oynamaktan büyük zevk duyar. Sezer'in bir turnuvadan sonra "Zamanla tecrübe kazanıp daha iyi oynayacağız" demesi satrancın yaşı olmadığının en büyük göstergelerinden biri şüphesiz.

Geçmiş yıllara göre Genel Kurul gerçekten olaysız geçti denilebilir. Örneğin bu sene renkli karakterlerden IM Şendur hiç ortalarda yoktu. Hafızası iyi olanlar Şendur'un yaptığı konuşmaları muhakkak hatırlar. Hatta arada hızını alamayıp nasıl Büyükusta olacağını, başkalarının mali yönden şanslı olduğu için belli yerlere geldiğini bile söylemişti.

Yönetim kuruluna seçilen Hakan Erdoğan ve Serdar Çelik adayları incelerken.

Gerekli minumum aday sayısı düşük katılım nedeniyle zorlukla tamamlandı.

1964 snesinden beri derneğin direği olan Vatan Hacıefendioğlu da oyunu kullanırken. Derneği arayanları tok ve resmi bir sesle genelde Vatan abi cevaplar. Sizin tanıdık biri olduğunuzu öğrendiğinde ise hemen canayakın moda geçiverir. Abartmıyoruz, Vatan abi olmasa dernek bugün belki ayakta olmazdı.


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir