Büyükusta Aronian İSD’ye Hayran!

Büyükusta Aronian İSD’ye Hayran!

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

 

GM Levon Aronian (2801) geçen sene olduğu gibi yine İstanbul Satranç Derneği‘ne gelmekten kendini alıkoyamadı. Dünya sıralamasında ikinci sırada olan Büyükusta “Dünyanın pek çok yerinde satranç oynadım ama ne Vatan abinin harika çayını ne de İSD’de de oynanan babychess’in zevkini başka yerde bulamadım” dedi. Aronian sözlerine “İyi ki İstanbul’da yaşamıyorum. İSD’de ortam o kadar eğlenceli ki babychess oynamaktan satranca zaman ayıramayabilirdim ama yine de fırsat bulunca gelmek hoş oluyor” diye ekledi. Aronian, Vatan abiye misafirperverliğinden dolayı şükranlarını iletmeyi de ihmal etmedi.

Antalya’da düzenlenen Dünya Takımlar Şampiyonası’na gitmeden önce Levon Aronian, eski arkadaşı İSD Başkanı Arno Garabetyan’ın misafiri oldu. Renkli bir kişiliğe sahip olan Aronian aynı zamanda iyi bir babychess oyuncusu. Arno ile eş olan Aronian’ın karşısında İSD Asbaşkanı FM Selim Çıtak ve Görkem Sivri ikilisi vardı.

Bilmeyenler için babychess ikişer kişilik takımlarla oynanan bir oyun. Eşiniz rakipten aldığı taşı size veriyor ve siz fırsat bulduğunuzda havadan o taşı tahtaya koyabiliyorsunuz.

aronian-baby-4-ufak



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Babychess’te iyi oynamak için eşinizin tahtasını da takip etmeli ve ihtiyacı olan taşları duruma göre yollamalısınız. Aronian fırtına gibi oynayıp taş keserken yan tahtada yaprak kımıldamıyor adeta! “Başkan Arno taş kes biraz! Taş, taş…”

aronian-baby-5-ufak

Aronian: “Arno’dan taş geleceği yok. Ben en iyisi kendi gücümle birşeyler yapmaya çalışayım!”

aronian-babychess-ufak

Aronian – Arnocum, ellerim bomboş kaldı. Besle beni!

Arno – Anlaşıldı, tamam. Şimdi yağdırıyorum!

30 saniye sonra..

Aronian – Pek taş gelmedi. Neyse çaydan içeyim de sakinleşeyim. (Vatan abinin dernekteki gerilimli ortamı yumuşatmak için çaylara sakinleştirici attığı rivayet edilir. Bazılarına ise çift doz verilmektedir)

Daha sonra ekip değişiyor ve devreye Babychess’in kralı İzak Romi devreye giriyor. 2801 elolu bir devin perişan olduğunu göreceksiniz. Aronian İkinci Dünya Savaşı’nda cephanesiz kalmış bir Rommel’i hatırlatıyor adeta.

aronian-vatanhaciefendioglu-ufak

“Teşekkürler Vatan abi. Sen  ve çayların olmasaydı babychess maçlarını bu kadar sakin bitiremezdim. Defalarca mat oldum ama yine de sakinim. Şu çayın tarifini hala vermemekte ısrar ediyor musun?”

aronian-capablanca-ufak

“Garip, hala kendimi gülümsemekten alıkoyamıyorum. Vatan abi bu çayın içine özel birşey mi katıyorsun? Capa merhaba bu arada.”

aronian-isdde

Aronian ve Başkan Arno Garabetyan’da madalya var. Anlaşılan günün şampiyonları olmuşlar. Şimdi biraz da normal satranç! Aronian’ın karşısında Üstad lakaplı Serdar Çelik oturuyor. Birazdan Aronian en zorlu etüdlerle karşılaşacak ama dakikalar içerisinde cevapları bulacak.  İstanbul İl Temsilcisi Rıza Öney de gözlemci konumunda.

Artık veda vakti geldi. Vatan abinin çayı, İSD’de babychess ve yüksek dozda misafirperverlik.  Aronian’ı  Dünya Takımlar Şampiyonası’nda  takip edebilirsiniz.

aronian-toplu-resim

Güle güle Levon. Yine bekleriz.

Yarı şaka yarı gerçek haberimizin resmi olanı için: Aronian İSD’deydi.

Satrançseverlere böyle güzel bir gün yaşattığı için buluşmayı organize eden İSD Başkanı Arno Garabetyan ve İSD yönetimine teşekkür ederiz.

İstanbul Satranç Derneği 70 yıllık tarihi boyunca pek çok şampiyon yetiştirdi. Artık çocuklarınız da İSD’de eğitim alabilir ve siz veli olarak beklerken Vatan abinin çayının tadına bakabilirsiniz. İSD’de satranç eğitimi başladı.

 

 


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir