Buna göre, İstanbul Görme engelliler Spor Kulübü İge Spor 23.5 puanla şampiyonluğu kazandı.

Buna göre, İstanbul Görme engelliler Spor Kulübü İge Spor 23.5 puanla şampiyonluğu kazandı.

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

7-9 Temmuz tarihlerinde Çanakkale’de oynanan Türkiye Görme Engelliler  Kulüpler arası satranç şampiyonasında İstanbul Görme Engelliler Spor Kulübü İge Spor Türkiye şampiyonluğunu kazandı. Turnuvaya ülkenin değişik yörelerinden on kulüp katıldı. Bu takımlar geçtiğimiz şubat ayında Mersin’de yapılan seçmelerde ilk ona giren ekiplerdi. Final karşılaşmaları oldukça çekişmeli geçti. Altı tur üzerinden İsviçre yöntemiyle oynanan müsabakalarda oyunculara birer saat onbeşer dakika düşünme süresi verildi. Kulüpler beşer oyuncuyla turnuvaya katıldılar. Sporcular bireysel olarak yarıştılar, sonuçta aldıkları puanlar  toplanarak takım derecelendirmesi yapıldı. Merak edenler için; Görme engelliler nasıl satranç oynar
Buna göre, İstanbul Görme engelliler Spor Kulübü İge Spor 23.5 puanla şampiyonluğu kazandı.

Ankara Altı Nokta Spor Kulübü 20.5 puanla ikinciliği elde ederken, Eski Şehir Görsem 15 puanla üçüncü oldu.

Selim Altınok Türkiye Şampiyonu…

Bireysel değerlendirmede ise Selim Altınok 6 puanla Türkiye şampiyonu oldu. İkinciliği 5 puanla İsmail Demirel, Üçüncülüğü aynı puan ve averaj farkıyla Kerim altınok, dördüncülüğü 4 buçuk puanla Levent Açlan elde ettiler.

Bireysel değerlendirmede ilk dörde giren oyuncuların üçü İge Sporlu, biri ise Ankara Altı Nokta’lı satranççılardı.

9 Temmuz günü turnuvanın oynandığı Gençlik Spor İl Müdürlüğü salonunda  yapılan kapanış töreninde  ilk üç sırayı alan kulüpler, kupalarını ve madalyalarını aldılar. Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu da törende hazır bulundu. Turnuvanın açılış ve kapanış seremonisi sırasında yerel yöneticilerin, basının ve görsel medyanın ilgisi vardı.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

 Selim ve Kerim Altınok, kapanış töreninde Federasyon başkanı Dedeoğlu’na kendi hazırladıkları (Körler için satranç eğitimi) adlı kabartma kitabın bir nüshasını sundular. Turnuvaya katılan kulüplere de bu kitaptan birer adet verildi.

 Müsabakalar sonunda şampiyonluğu elde eden İge Spor turnuvada şu oyuncularla yer aldı: Selim Altınok, Kerim Altınok, Remzi Çolak, Uğur Yuvarlak, Levent Açlan.

Ekibin antrenörlüğünü ise İstanbullu satranç ustası ve öğretmeni Tarık Kumlalı yapıyordu. 

 

İGE takımı sohbet ederken. En sağda takımın hocası Tarık Kumlalı görülmekte.

Şampiyonlar Çanakkale’nin tadını çıkarırken.

Şampiyon İGE!

 

 

Körler Turnuvaları nasıl oluyor diye merak ediyorsanız 10. Bireysel Dünya Körler Şampiyonası’ndan bir çekilmiş bir foroğraf size yardımcı olabilir. Hakem sayısı normalden fazla değil ve herşey en düzgün şeilde yürütülüyor. Sadece oyuncuların özel takımlarını kullanma imkanı sağlanmış.

Özel satranç takımında taşlar tahtanın içine girebilir şekilde. Böylece dokunma esnasında devrilme engellenmiş oluyor. Solda daktilo şeklindeki alet ise kabartma yazı çıkarmak için

Haberi gönderen Selim Altınok’a teşekkürler (Satranç Okulu)


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Anahtar Kelimeler
Körler Satrancı
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir