Başkan Yazıcı’nın Yanıtları 2-3-4-5

Başkan Yazıcı’nın Yanıtları 2-3-4-5

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Yanıtlar 3

Yanıtlara devam ediyorum. Herkesin sabırlı olmasını öneriyorum. Yanıtların özümsenmesi amacındayım.

Forum ortamında yazılan bazı mesajları da takip ediyoruz. Tekrar altını çizmek isterim ki, düzeyli her türlü mesaja yanıt vermek sorumluluğundayız.

Bir arkadaşımızın yazdığı ‘kulak çektirmek’ mesajını da okudum. Tarihler bile yanlış. Ben İBB yetkilisiyle, 2012 Olimpiyatlarına yönelik adaylığımız hususunda 20 Ağustos günü konuştum. O yüzden bu tür bir söylemi 18 Ağustos ya da öncesinde vermem mümkün değil. Kulak çekmek bizim tarzımız değil. Kulak çektirmek, ya da çekmek tarzımız olsaydı, zaten bu mesaj oraya yazılmazdı.

Yanıtlara devam edelim.

5. Tamer Karatekin: Seçimlerde kimler oy kullanıyor derken sporculara yer verilmediğini söylüyor.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Yanıt:
Bu konuda bizim bir tercihimiz ya da yetkimiz yoktur. Ana statümüz ve de tüm federasyonların ana statüleri, GSGM tarafından belirlenen Çerçeve Statü?ye uygun hazırlanmak zorundadır. Genel Müdürlük, Çerçeve Statü?de yaptığı değişiklikle, ancak sporda resmen jübile yapan sporculara ve hakemlere delege olma hakkı tanımıştır. Satranç sporcularının jübile yapmayacağı durumu, hakem ve sporcuların delege olamaması anlamına gelmektedir. Umarız, GSGM bu konuda ileride bir değişiklik yapar ve biz de Ana Statümüze yeniden sporcuların da delege olabilmelerinin hükümlerini koyabiliriz. Federasyonumuz bu konuda, sporcu ve hakemlerimizin, söz sahibi olabilmeleri için girişimde bulunmak düşüncesindedir.

6. Ali Sevgin: Bugünkü yönetimi, uygulamaları ile (forumdan çıkarma, yazıları kilitleme gibi örneklerle) ? istibdat? dönemi özlemiyle tarihte yer almak istediğini ileri sürüyor. Korku kültürünün egemen olması için gereken yapılıyor diyor.

Yanıt:
Haksız bir eleştiri. Hatta eleştiriden öte bir suçlama. Sayın Sevgin, bu sözleri forumda yazabiliyorsa zaten kendi sorusuna yanıtını yine kendisi vermektedir. TSF Forum ortamı tüm spor federasyonları arasında ilk ve tektir. Federasyonumuz, hiçbir spor federasyonun yapmadığı şekilde forum köşesinde özgürce tartışma ortamı açmıştır. Bugüne kadar eleştiri boyutunda yazan ve forumdan çıkartılan tek bir kişi yoktur.

Konuların kilitlenmesi doğal bir şeydir. Kişiler, yazdıkları mesajı düzeltebilmektedir. O nedenle hukuki olarak yazıyı kanıtlamak için kilitlemek de zorunlu olabilmektedir.

Ali Sevgin bir başka forum yazısında
Köşe yazımda seçimin bir hafta sonu buluşmasından ibaret olduğunu söyleyerek, seçime katılanları bir piyona benzettiğimi ileri sürüyor, demokratik davranılmadığını yazıyor.

Yanıt:
Seçim demokratik bir süreç olarak işleyecektir. Bunun dışında başka bir seçenek ve olasılık yoktur. ?Hafta Sonu Buluşması? benzetmesi Genel Kurulu küçümsemek, seçmenleri küçümsemek amacı ile söylenmemiştir. Genel Kurulu oluşturanlar en üst organımızın üyeleridir. Genel kurulu, üyelerini küçümsemek, kendi kendimizi inkardır. Bu sonuca nasıl vardığınızı bilemiyorum. Umarım bir yanlış anlaşılmadan ibarettir yukarıda yazılanlar.

Forum köşesi için federasyon yönetimi dışında 3 kişilik bir grubun moderatör ve yönetici olmasına karar verilmiştir. Bu grupta bulunan arkadaşlarımız herkesin saygısına ve güvenine sahip olan kişiler olacaktır.

Forumla ilgili şu konu asla unutulmamalıdır. Bu forum köşesini binlerce kişi okuyabilmektedir. Bunların arasında çocuklar, sporcular, veliler ve en önemlisi mevcut sponsorlar veya potansiyel sponsorlar da olabilmektedir. İnsanların yüzüne söylenmeyecek şeyleri, forum köşesinde yazmak demokratik midir? Kim, küçük düşürücü, aşağılayıcı ifadeleri yazanların çok seslilik adına avukatlığını yapabilir. Forum köşesinden bugüne kadar çıkartılan kişi sayısı 6 yıl içerisinde 8 rakamını bulmamıştır. Bu mudur yasaklama, korku salma ya da istibdat? Neden çıkartılmıştır bu kişiler bakalım:

1. Hakaret,
2. Kişiliğe saldırı
3. Disiplin suçu işlemek ve kesinleşmiş cezaya sahip olmaları
4. Sahte kimlikle yazmaları

Şimdi bize biri çıksın bunların doğal olduğunu, özellikle satranç sporcusuna yakıştığını söylesin. Gelinen bu mevcut durum sonrasında forum köşesiyle ilgili iki alternatifimiz bulunmaktadır:

1. Forumun yönetimle ilgisi olmayan herkesin saygısını kazanmış, hukuk bilgisine sahip bir kurul tarafından denetlenmesi.
2. Kapatılması.

Biz, birinci alternatifi uygulayama düşüncesindeyiz.

7. Ferruh Kangöz: Genel Kurul üye listelerinin neden erken istendiği sorusu üzerine bu listelerde baskı ile değişiklik yapma eğilimimizden şüphelerini ortaya koyuyordu. (Listeler yayınlanınca teşekkür etti) Aynı yazısında Hodri Meydan diyordu.

Yanıt:
Ferruh Bey, ortada hiçbir şey yokken bizi düzen kurmakla suçladı. Forumda yazdıklarını okuyunca inanmakta zorluk çektim. Özellikle, karşı görüşte olan insanlara karşı tehdit ve kin dolu yazıları üzücü. Önemli olan şey şu. Biz, bu seçimlerin çerçeve statü ve ana statümüzde belirtilen kurallar çerçevesinde en demokratik şekilde yapılacağına dair teminat veriyoruz. Bu, bizlerin camiamıza karşı en temel sorumluluklarımızdandır. Bunun dışında başka bir düşünce de asla kabul edilemez. Bunun ötesinde daha bir şey yapmadan farazi olarak seçimleri güdümlü şekilde yönlendirdiğimize ilişkin suçlamalar; sahibine ait kötü sözler olarak kalır. Eğer Ferruh Bey bu yazıyı yazmayıp 3-5 gün bekleseydi, bu duruma düşmezdi. Federasyonumuz, yönetimimiz, bu seçimlerde hiçbir kulübümüzün delegesinin değiştirilmesi konusunda baskı yapmamıştır.

Yarın:

Devam edeceğiz, kim ne kadar kaynak almış? Benzin parası, telefon, harcırah v.b.


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!

Pages: 1 2 3 4

Anahtar Kelimeler
TSF Ali Nihat Yazıcı
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir