9. Maçka Lions Kulüp Engellliler Satranç Turnuvası

9. Maçka Lions Kulüp Engellliler Satranç Turnuvası

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

İstanbul Maçka Lions Kulübünce her yıl düzenlenen engelliler arası satranç turnuvalarının dokuzuncusu geçtiğimiz günlerde yapıldı. 26-27 Mart 2005 tarihlerinde, İstanbul/Caddebostan Balıkadam Kulübü tesislerinde gerçekleştirilen turnuvaya İstanbul içinden ve dışından çoğunluğu görme engelli 37 satranççı katıldı.
Bu sayı bu turnuva için şimdiye kadar gerçekleşen en büyük katılımı ifade ediyordu. 
Her zamanki gibi sıcak bir ortamda, dostluk havasında geçen turnuva beş tur üzerinden İsviçre yöntemi ile oynandı. Oyunculara her parti için birer saat düşünme süresi verildi.

Turnuva sonunda İstanbul Görme Engelliler Spor Kulübünden    Kerim Altınok 5 puanla birinciliği elde ederken, aynı kulüpten Selim Altınok eşit puanla ikinciliği kazandı.
Ankara Altınokta Spor Kulübünden Mehmet Kuş 4 puanla üçüncülüğü, Şefik Karaköseli ise aynı puanla dördüncülüğü elde ettiler.
Sonraki sıralama ise şöyle…
5. Serkan Kara,
6. Basri Baloğlu,
7. Halil İbrahim Kuş,
8. Varujan Çınar.
Turnuvanın kapanış töreninde dokuz yıl önce ilk turnuvayı düzenleyen eski kulüp başkanlarından Mehmet Şapçı bir konuşma yaptı. Şapçı, gelecek yıl o­nuncusu düzenlenecek turnuvanın daha görkemli bir şekilde süreceğini söyledi.
Maçka Lions Kulübü  dönem başkanı Murat Akmaz ve dokuz yıldır turnuvanın direktörlüğünü sebatla yürüten eski başkanlardan Burhan Özhabeş te kısa ve anlamlı konuşmalar yaptılar.
Törende tüm katılımcılara hediyeler verildi.
vedalaşmanın ardından Gelecek yıl için  randövulaşıldı.
Bu turnuvayı düzenleyenleri tekrar tekrar tebrik etmek gerekir.  böylesi özel bir turnuvanın dokuz yıldır aralıksız yapılması büyük önem taşıyor. Ayrıca İstanbul dışından gelenlerin yol, yatma kalkma ve iaşe giderlerinin tümüyle ödenmesi de müsabakanın ulusal bir boyut kazanmasını sağlıyor.
Sponsorların böyle bir turnuvaya gösterdikleri ilgi de çok anlamlı.
  (Haberi gönderen: Selim Altınok)

Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir