Hem SBS Hem Satranç Şampiyonu

Hem SBS Hem Satranç Şampiyonu

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Avrupa 14 yaş altı kızlar satranç ikincisi Nezihe Ezgi Menzi 2012 SBS sınavının ardından elde ettiği toplam puanlarla Türkiye Birincisi oldu. TED Mersin Özel İlköğretim Okulu öğrencisi Menzi başarısının sırrının satranç olduğunu söyledi. 8 yaşından beri satranç turnuvalarında  oynayan Menzi, satrancın ders çalışmasına olumlu etki yaptığını ekledi.

?Satranç, sana nasıl düşünmen ve davranman gerektiğini öğretiyor. Olaylara düz mantıkla bakmıyorum. Farklı yönlerini ele alarak bakıyorum. Bunları hepsi benim hesaplamamı, daha hızlı düşünüp, yorum yapmamı geliştiriyor. Sınavda da bunun çok faydasını gördüm.?

Günümüzde satranç artık eğitimin önemli bir parçası olarak görülmekte. Özel okulların hepsinde ve devlet okullarında da imkan dahilinde satranç dersleri verilmekte. Özellikle çocukların küçük yaşlarda satrançla tanışması konsantrasyon, seçenekleri değerlendirme, mantık yürütme, sebep sonuç ilişkileri daha iyi algılayabilmeleri açısından çok yararlı görülmekte. Satranç oynayarak sosyalleşen çocuklar aynı zamanda turnuvalar ile de yarışma heyecanlarını yenerek soğukkanlı davranma yeteneğini kazanmaktalar. Satranç Okulu olarak biz de Nezihe Ezgi Menzi’yi tebrik ediyoruz. Menzi 2012 Eylülünde İstanbul’da organize edilen Satranç Olimpiyatları’nda da genç yaşına rağmen Türkiye’yi temsil etme başarısını gösterdi.


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Kategoriler
Yerel Haberler
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir