02202017Pzt
Last updateCts, 23 Tem 2016 1pm

marketbanner-1

Yerel Haberler (162)

iki at_savunmasiAydın'da 23 Mart'ta düzenlenen satranç turnuvasını izleyenler şaşkınlık geçirdi çünkü tüm oyuncular ısrarla yanda gördüğünüz konuma girdi. Üstelik bunu tek tur değil de tüm turlar ve oyunlar boyunca yaptılar! Tematik olarak düzenlenen turnuvada başlangıç konumu İki At Savunması'ydı ve turnuva kuralları gereği oyuncular sürekli bu konumu oynamak zorundaydılar. Tematik turnuvalar hem yarışmaya yeni bir heyecan getiriyor hem de oyuncuların bir açılışı iki renkle derinlemesine öğrenmelerine fırsatı veriyor. Ahmet Şerife Sanlı Ortaokulu Tematik Turnuvası sonuçlandı.

nezihe-ezgi-menzi

Avrupa 14 yaş altı kızlar satranç ikincisi Nezihe Ezgi Menzi 2012 SBS sınavının ardından elde ettiği toplam puanlarla Türkiye Birincisi oldu. TED Mersin Özel İlköğretim Okulu öğrencisi Menzi başarısının sırrının satranç olduğunu söyledi. 8 yaşından beri satranç turnuvalarında  oynayan Menzi, satrancın ders çalışmasına olumlu etki yaptığını ekledi.

?Satranç, sana nasıl düşünmen ve davranman gerektiğini öğretiyor. Olaylara düz mantıkla bakmıyorum. Farklı yönlerini ele alarak bakıyorum. Bunları hepsi benim hesaplamamı, daha hızlı düşünüp, yorum yapmamı geliştiriyor. Sınavda da bunun çok faydasını gördüm.?

hurriyet-logoSatranç Okulu'nun hazırladığı "Satranç Öğreniyorum" CD'si 26 Mart 2011 tarihinde Hürriyet tarafından ücretsiz olarak her gazete alana hediye edilmekte. Hürriyet okurlarına gösterdikleri ilgi için teşekkür ederiz.
afis_ufak31 Ekim - 8 Kasım 2009 tarihleri arasında Tüyap ve Türkiye Yayıncılar Birliği ortaklığı ile düzenlenen 28. İstanbul Kitap Fuarı'na bu yıl Analiz Yayıncılık - Alper Efe Ataman katılmaktadır. Fuar'daki stand alanı ise Salon 2 - 412B olarak belirtilmiştir.

Standda bu yıl Analiz Yayıncılık ve diğer Türkçe satranç yayınlarının yanı sıra, İngilizce dilindeki Gambit Publications (www.gambitbooks.com) ve Everyman Chess'in (www.everymanchess.com) tüm kitapları (toplam 400 çeşit) yer almaktadır.  Satranç Okulu CD'leri ve satranç takımları da standda yer alacaktır.

rotary_odul

Bursa'nın artık geleneksel turnuvası haline gelen Nilüfer Rotary Turnuvası 5-6 Mayıs tarihlerinde Piyon Satranç Merkezi'nde düzenlendi. Her sene çok büyük bir keyif alarak organize ettiğimiz turnuvamızın bu sene bir baktık ki 8.sini düzenliyormuşuz. Ben ilkinde 3.cü olduğumu ve o zamanlarda daha lisede okuduğumu aklıma getirince İsmail?e ?yaşlanıyoruz oğlum haberimiz yok deyivermişim?.

Oyunları izleyin | Oyunları indirin

Son Sıralama

2006-2007 Uludağ Üniversitesi Satranç Şampiyonası 2-4 Mart 2007 tarihleinde U.Ü. Öğrenci Kültür Merkezi'nde yapılan final turnuvası ile sona erdi. Güz döneminde yapılan turnuvalardan seçilen ve ULSAT tarafından belirlenen 6 sporcunun birbirleriyle yaptıkları maçlar sonucunda 5 maçta 4 puan alan Dinçer SELEN yeni U.Ü. Şampiyonu oldu.

İlk 2 dereceyi alan Dinçer SELEN ve Emre ARPA Uludağ Üniversitesi'ni 29 Mart'ta başlayacak olan Ege Üniversitesi 22. Bahar Kupası'nda temsil edecekler.

Sıralı Çapraz Tablo
Sıra Sporcu ELO/UKD 1 2 3 4 5 6 Puan
1 Dinçer SELEN 2034 * ½ ½ 1 1 1 4
2 Emre ARPA 1830 ½ * 1 0 1 1 3,5
3 Sunay GÜNEŞ 1420 ½ 0 * 1 1 0 2,5
4 Osman Emre ÇELEK 0 1 0 * ½ 1 2,5
5 İsmail ÇALIŞKAN 1604 0 0 0 ½ * 1 1,5
6 Bulut İLBİLGİ 1413 0 0 1 0 0 * 1

Turnuvadan Resimler

2006-2007 U.Ü. Şampiyonu Dinçer SELEN

Emre ARPA

Sunay GÜNEŞ

Osman Emre ÇELEK

İsmail ÇALIŞKAN

Bulut İLBİLGİ

E. ARPA - B. İLBİLGİ : 1-0

D. SELEN - O. E. ÇELEK : 1-0

Son turun önemli maçı. Kazananan ikinci oluyor ve İzmir'e gidiyor.
E. ARPA - S. GÜNEŞ : 1-0

İlk 3 ve 5.  Gülümseme :Şampiyon Dinçer SELEN, İsmail ÇALIŞKAN, Sunay GÜNEŞ, Emre ARPA

qwe019-16 Ekim 2006 tarihlerinde oynanan 1. Beyoğlu Açık Turnuvası sona erdi. İstanbul İl Temsilcliği ve İstanbul Satranç Derneği işbirliğiyle, İSD salonlarında gerçekleşen turnuvayı 6 puanla Selçuk Kılıç birinci olarak tamamladı. 2-6. derecelerini de 5 puanla Hakan Yaramış, Ali Fazıl Anıl, Gürsoy Erdoğan, Ateş Ülker ve Nurettin Reis aldı. Haberin devamında turnuvadan fotoğraflara ve oyunlara ulaşabilirsiniz.

Kastamonu ilinde lig yöre yarışmaları müsabakaları başladı. Ayyıldız Spor Kulübünün yer aldığı Sepetçioğlu Ligi çekişmeli  geçti. Katılan takımlar şöyle:

1. Ayyıldız Spor Kulübü
2. Köy Hizmetleri Spor Kulübü
3. Tudel Spor Kulübü
4. Gençlik Merkezi Spor Kulübü

Kastamonu'da görev yapan 15 çılgın eğitimci Ilgaz?ın 2 bin 780 rakımlı zirvesine çıktıktan sonra çiğ köfte partisi yaparak satranç turnuvası düzenledi.  2005-2006 eğitim öğretim sezonunu başlamadan önce bir araya gelen doğa sever öğretmenler, eğitim sezonuna müthiş bir moralle girmeyi hedefledi. Özel tuttukları minibüsten indikten sonra üç saat zirveye tırmanan öğretmenler, Hacet Tepesi?nde önce piknik yaptı sonra da yanlarında getirdikleri satranç takımları oyun oynadı.

Ege Üniversitesi'nin 21.sini düzenlediği Üniversiteler arası Bahar Kupası İzmir'de başladı. 23 ayrı üniversiteden 54 öğrencinin katılımıyla devam eden turnuvayla ilgili sayfa için burayı tıklayınız