Satranç kutusundan öyle birşey çıktı ki!

Satranç kutusundan öyle birşey çıktı ki!

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ihbar üzerine Van – Hakkari yolu üzerinde bir otomobili durdurarak arama yaptığında araç sahibinin satranç meraklısı olduğu zannedilebilirdi çünkü bagajdan 5 adet kutulu satranç takımı çıkmıştı. Ufak bir arama sonucunda ise satrancın paravan olduğu hemen anlaşıldı!

Satranç kutularının içinde satranç taşları değil ama 10 paket halinde 5 kg eroin vardı. Araçtakiler hemen jandarma tarafından gözaltına alındı.

Kötüler satrancı suçlarına alet etmiş ve yakalanmışlar. Bununla beraber bir satranç saatinin bir satranççının başını derde sokabileceğini düşünür müydünüz?

Satranç Saati Suç Silahı Olur Mu?

Garde satranc



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Yukarıda gördüğünüz Garde marka satranç saati dijital dönem öncesinin en kaliteli ve bilindik satranç saati idi. Sert darbelere karşı sağlamlığıyla bilinen bu saate sahip olabilmek bir ayrıcalıktı.

12 Eylül sonrasında böyle bir saate sahip olan İstanbul Satranç Derneği üyesi bir genç dernek kapandıktan sonra saatiyle evine dönmektedir. O dönemde sık olduğu bir şekilde araç durdurulur ve rutin arama işlemleri başlar. Satranç saatini fark eden polisler saatten”tık, tık” seslerini de duyunca bunun bombalı saat olabileceğine kanaat getiriler. Sonuçta satranç saati suç aleti taşıyan satranççı ise zanlı haline geliverir!

Çay bahçelerinde satranç oynayanlar eskinde kumarbaz nuamelesi de görürdü ama satranç saati taşıyan bu gencin sonradan gördüğü zulmü hiç kimse görmemiştir.


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Anahtar Kelimeler
İlginç
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir