Carlsen kazandı, diğerleri berabere

Carlsen kazandı, diğerleri berabere

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Shamkir Turnuvası’nın ikinci turunda beyazla oynayan Carlsen rakibi Mamedyarov’u rahat sayılacak şekilde yendi. Slav Savunması’nda Schlechter Sistemi tercih eden Mamedyarov 10…Ae4? yapınca konumu giderek kötüleşti ve şüphesiz konumsal insiyatifi vereceğiniz son oyuncu da Carlsen olmalıdır. Oyunun devamı tek yönlü gelişti ve Carlsen hızlıca galibiyete ulaştı. Diğer 3 masada ise maçlar beraberlikle sonuçlandı.

 Genç yaşta hayatını kaybeden Vugar Gashimov anısına düzenlenen turnuvada arkadaşı Mamedyarov zamanında Gashimov’un başarıyla oynadığı varyantı Carlsen’e karşı oynadı ama aynı performansı kesinlikle gösteremedi.

Türkiye’deki liglerde de oynayan ve sevilen oyuncu Mamedyarov’un Carlsen karşısında genelde başarılı olduğu söylenemez.

 Oyunu FM Selim Gürcan’ın analizleriyle aşağıdan izleyebilirsiniz.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

 

mamedyarov kaybetti

Mamedyarov için kötü bir gündü.

Oyundan sonra Carlsen ve Mamedyarov’un yorumları aşağıdadır.

 

Diğer oyunlar beraberlikle sonuçlandı. Kramnik “Oyunu olabildiğince zorladığını ama o konumun ancak o kadar zorlanabildiğini” söyledi. Ve “Ne yapayım oyunum sıkıcı!” diye de espri yaptı. Kramnik stilinden taviz vermeden oynamaya devam ediyor. Kramnik’e karşı ilk kez oynayan Wesley So ise rakibinin oyunlarıyla büyüdüğünü söylerek iltifat etti. Aynı şekilde beşinci turda da Anand ile ilk kez oynayacağını belirtti.

Caruana’nın da oyunu berabere bitti ve gelen bir sorunun içerisinde “Ama o konumu Carlsen oynardı” gibi bir ifade gelince şaşkınlığını belirtti.

 

 

 

 

 


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir