Tur 8: Carlsen ve Aronian Yenişemedi

Tur 8: Carlsen ve Aronian Yenişemedi

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Adaylar Turnuvası’nın belki de en kritik turu beraberlikle sonuçlandı. Rakiplerine 1.5 puan atarak birinciliği paylaşmakta olan Carlsen ve Aronian’ın maçını kazanan büyük avantaj elde edecekti. Beyazlarla oynayan Carlsen oyunu zorlayamadan beraberliğe razı olmak zorunda kaldı. Gelfand, Radjabov’u siyahlarla yendi. Kramnik ise Peter Svidler’i yenerek ilk galibiyetini aldı ve liderlerin 1 puan gerisinde. Grishchuk, Ukraynalı Ivanchuk’u yenerek %50 skora ulaştı.

 

svidler

Bu turnuva için fiziksel olarak da iyi hazırlandığı gözlenen Svidler, vatandaşı Kramnik’in baskılı oyunu karşısında pes etti. Svidler 3.5 puanda.

radjabov

Bir başka kaybeden isim Azeri Büyükusta Radjabov’du. Azerilerin sembol ismi 3 puan ile iddiasını kaybetmiş durumda.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

kramnik

Kramnik beraberlik serisine nihayet son verdi. 7 (!) beraberlikten sonra Svidler’i güzel bir oyunsonunda yenmeyi başardı.

ivanchuk

Turnuva öncesinde sağı solu belli olmaz denilen Ivanchuk sonuncu durumda. 2002 yılında Ponomariov ile oynadığıl final maçını kazansa adını Dünya Şampiyonu olarak yazdıracaktı. Kazanç konumda kaybettiği oyun herşeyi değiştirdi.

gelfand

2740 elo ile turnuvanın en düşük ratingli oyuncusu Gelfand geçen yıl Anand ile şampiyonluk maçı yapmıştı. 8 oyunda 3.5 puan Gelfand’a rating kazandırır ama Anand’ın karşısına tekrar çıkmasına yetmeyeceği kesin.

carlsen-aronian

Bir öndeki turda Radjabov’a karşı gösterdiği performans ile büyük hayal kırıklığı yaşayan Carlsen son oyununda da etkileyici performans sergilemedi. Genelde zaten açılışta üstünlük elde etmeyen Carlsen beyaz taşlarla hiç de iç açıcı olmayan bir konuma ulaştı. Kötü duruma düşmemek için yapılan değişimler oyunu beraberete götürdü.

carlsen

Carlsen oyun öncesinde düşünceli. Oyunun galibi büyük olasılıkla Anand’ın karşısına çıkacaktı

aronian

Ermeni Büyükusta Levon Aronian dost canlısı karakteriyle de biliniyor. Dünyanın en iyi oyuncularından birisi olmasına rağmen kibirsiz tavırları ile sempatik bir isim. Türkiye’ye de zaman zaman gelen Aronian’ın İstanbul Satranç derneği’ne gelip baby chess oynamışlığı da var!

 

tablo8


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Anahtar Kelimeler
Carlsen
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir