Tata’da Ani Mat!

Tata’da Ani Mat!

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Yandaki konum beşinci turdaki Harikrishna – van Wely oyunundan. Beyaz oynar 2 hamlede mat eder! Kombinezon kitaplarına muhakkak geçecek bir oyun. Tata turnuvasının beşinci turunda 3 lider oyuncu Carlsen, Anand ve Karjakin berabere kalmalarına rağmen birinciliği paylaşmaya devam ediyorlar. Harikrishna, Aronian, Leko, Nakamura ve Wang Hao ise sırasıyla van Wely, Sokolov, Caruana, Hou Yifan ve L’Ami’yi yendi.

 

Tata Çelik Turnuvası Tur 5

Turnuvanın beşinci turunda yüksek mücadele vardı. Toplam 5 galibiyet seyircilere seyir zevki verdi.

Aronian Hollandalı oyuncu Ivan Sokolov’u rahat bir biçimde yendi. Oyunortasının belli bir aşamasında adeta Sokolov’un taşları bir anda dökülüverdi. Oyun sanki oldukça farklı seviyelerdeki oyuncular arasında oynanmış izlenimi verdi.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Nakamura tempo alttaymış gibi gözüken bir Dragon varyantını tercih etti. Keskin ve orijinal konumda Nakamura oyunu kazandı.

Daha önce İspanyol Açılışı’nda Sokolov’u yenen Caruana bu sefer siyahla İspanyol Açılışı’na girdi ama c4 karesini ele geçiren Leko oyunu vezir kanadında kilitledikten sonra bir şah kanadı atağı ile kazandı.

Harikrishna – Van Wely oyununda yıllar evvel Karpov – Kasparov maçlarında ortaya çıkan klasik Scheveningen konumu ortaya oluştu. Beyazın şah kanadındaki atağına siyahın vezir kanadından ve merkezden şans araması klasikti. Ne var ki taktik mücadelede Harikrishna galip geldi.

harikrishna-vanwely

39.Vxg6!! terk. Çünkü 39…Şxg6 40.Fe4 mat

Turnuvanın B kategorisinde Türkiye adına yarışan 2012 Dünya Gençler Şampiyonu Alexander Ipatov çok ilginç bir oyunun kurbanı oldu. Çok karışık bir oyun sonrasında tahtada vezirler ve kale olmasına rağmen rakibi Grandelius şahını c1’den alıp e7’ye kadar yürüttü ve Ipatov’u terk etmek zorunda bıraktı.

 

 Tur 5 sonrası sıralama

 tata-tur-6

 

 

 

5. tur sonrası röportajlar

Anish Giri
Pentala Harikrishna
Hikaru Nakamura
Yifan Hou
Wang Hao
Levon Aronian
Viswanathan Anand
Hans Ree

 

 


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir