O Bir Dünya İkincisi!

O Bir Dünya İkincisi!

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

7 -18 Kasım tarihleri arasında Slovenya’da düzenlenen Dünya Yaş Grupları Şampiyonası’nda 8 yaş altı kategorisinde Ahmet Utku Üzümcü dünya ikincisi olarak Türkiye’yi gururlandırdı. Turnuvada bulunarak çocuklara destek veren TSF Başkanı Gülkız Tulay, ‘‘Görevime başladığım ilk ayda, en büyük hediyemi Utku verdi. Eminim daha nicelerine hep birlikte imza atacağız.” dedi. Ödül töreninden resimler ve Ahmet Utku Üzümcü’nün oyunlarından kritik konumlar haberin devamında.

Oyunları izleyin| Oyunları indirin


Oyunlardan İlginç Konumlar

Ahmet Utku Üzümcü kısa süre önce İstanbul’da düzenlenen satranç olimpiyatları’nda C takımında Türkiye’yi temsil etmişti. Slovenya’daki dünya ikinciliği ile başarısını sürdürmeye devam ediyor.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Aşağıdaki oyun Üzümcü – Akilesh oyunundan

uzumcu-akilesh

Üzümcü birkaç hamle önce siyah veziri zor durumda bırakmak için piyon feda etmişti. Cesaretinin ve hesap gücünün meyvesini şimdi alıyor. Tehdit 18.Fg3 ve 19.Ff1 ile veziri sıkıştırmak. Çare bulamayan siyah veziri kurtardı ama alet altta kaldı.

abelakiotis-uzumcu

Abelakiotis – Üzümcü oyunu. 28…d4! ile taş kazanır. Hem çatal hem de 29…Kg2 mat tehdidi sayesinde kazanç.

uzumcu-tsoi

Üzümcü – Tsoi oyunu. Ahmet Utku klasik Ad5 fedasını deniyor ama rakip fedayı kabul etmiyor ve sonrasında beyaz kaybediyor. 8 yaşında bu tür fedalar yapan bir oyuncu dereceyi hak eder!

he-uzumcu

He – Üzümcü oyunu. Bu tur kolay kazanç. 17…e5 ve c2 matı yüzünden taş kazancı.

uzumcu-skatckov

Üzümcü – Skatchkov oyunu. En etkileyici oyunlardan biri. Siyahın atağı tehlikeleşince Ahmet Utku savunmaya kapanmak yerine bir piyon fedasıyla aktif oyunu tercih ediyor. 23.g5! Devamını güzel bir şekilde kazanır Üzümcü.

mohammadi-uzumcu-1

Mohammadi – Üzümcü oyunu.

22…h4! Fikir 23…h3 ile beyazın şah kanadını zayıflatmak. Konumsal açıdan klasik ama 8 yaş için oldukça zor ve değerli bir konumsal fikir.

mohammadi-uzumcu-2

24…Fxa3 ile oluşan karışıklıklar Ahmet Utku’ya yarıyor.

uzumcu-1

Dünya ikincisi Ahmet Utku Üzümcü, TSF Başkanı Gülkız Tulay ile.

uzumcu-2

Başarı kutlamasız ve kutlama da pastasız olmaz! Sağ tarafta Türkiye Şampiyonu Hakan Erdoğan da gururlu. Benzer bir başarıyı Avrupa takımlar Şampiyonası’nda masasında ikinci olarak kendisi de Türkiye’ye yaşatmıştı.

uzumcu-3

Türk oyuncular hep beraber.

uzumcu-4

Satrançta mutluluğun resmi!

Resimler TSF, oyun yorumları Selim Gürcan


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir