Milyon Dolar Turnuvasını Wesley So Kazandı!

Milyon Dolar Turnuvasını Wesley So Kazandı!

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Amerika büyüklerin ülkesidir. Büyük binalar, büyük arabalar, büyük iddialar. GM Maurice Ashley büyük iddiasını satrançta da sürdürüp milyon dolar ödüllü satranç turnuvasını büyük yapıların şehri Las Vegas’ta düzenledi. Büyük ödüllü turnuvanın giriş ücreti de büyüktü ve her oyuncudan 1.000 dolar alındı. Toplam 600 oyuncunun katıldığı turnuvayı GM Wesley So kazandı ve 100 bin dolarlık ödülü kazandı.

Turnuvanın 7 turunda ilk dört dereceyi paylaşan oyuncular eleme usulü oyanayarak derecelendirmeyi belirlediler. Geri kalan oyuncular ise norm alma şanslarını da devam ettirmek için 2 tur daha oynadılar.

Büyük ödüllü turnuvalar ve satranç karşılaşmaları ile ilgili ilk Fischer yüksek sesle konuşmuştu. 1972 yılında Spassky ile oynamadan önce Amerika’nın Sesi’ne şöyle demeç vermişti:

“İnsanlar 100.000 dolar ödülü duyunca satranca daha çok ilgi duyacaklar. Bizim sistemimiz böyle işliyor. İnsanlar büyük oranda şöyle düşünmekte – Eğer bir işin içinde çok para yoksa onu önemsiz görüyorlar. Ben de golftaki bütün o paraya bakınca ilgi duyuyorum.”

GM Maurice Ashley ve Lee Amerika’da bunu ilk olarak gerçekleştirdiler. 600 katılımcı ve 1.000 dolar giriş parasıyla ilk turnuva zarar etmiş gözüküyor ama iki organizatör de bunu beklediklerini ve ileriye yatırım yaptıklarını söylediler.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

so cekiyle

Wesley So hem 100 bin dolarlık çeki aldı hem de yükselen ratingiyle FIDE rating listesinde ilk 10’a yükseldi.

Final maçını Ray Robson ile yapan Wesley So ilk oyunun berabere bitmesinden sonra heyecanlı geçen ikinci oyunu kazanarak birinci oldu. İkinci olan Robson da 50 bin dolar kazandı.

 


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir