Carlsen’den Güç Gösterisi: 2966 performans!

Carlsen’den Güç Gösterisi: 2966 performans!

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Kasım ayında Anand ile Dünya Şampiyonluğu Maçı yapacak olan Carlsen Amerika’daki Sinquefield Turnuvası’nı 6 turda 4.5 puan ile kazandı. Nakamura 3.5 puan ile ikinci olurken Aronian 2.5, Kamsky 1.5 puanda kaldı. Dört oyuncu arasında çift tur döner olarak oynanan mini turnuvada Carlsen rakibi Anand’a adeta gözdağı verdi. Son turda Carlsen, kesin birincilik getirecek olmasına rağmen Aronian’ın beraberlik teklifini reddederek kazanmayı başardı.

Oyun galibiyet ile bittikten sonra Magnus Carlsen “Nihayet iyi konuma geçince avantajımı kullanmak için oynadım” diye yorum yaptı. Dünya Şampiyonu Fischer de beraberenin yettiği durumlarda galibiyete oynaması ile bilinirdi. Anlaşılır, sade oyunu ile Carlsen eski şampiyonlardan Karpov ve Fischer ekolünün devamı tarzında bir stile sahip.

carlsen-aronian

Turnuvanın son turunda Aronian baskılı bir konum elde etti ama bir süre sonra avantajı kayboldu. Aronian bir önceki oyunlarında da daha iyi bir konumu kaybetmişti. Rusların deyimiyle Aronian acaba Carlsen’in müşterisi olmaya mı başladı?

carlsen-birinci



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Son Adaylar Turnuvası’nı kazanmasına rağmen Carlsen ile ilgili soru işareti oluşmuştu; Carlsen zaman sıkışmasında kötü oynuyor olabilir miydi? Bu turnuvada her ne kadar yüksek gerilim olmasa da Carlsen zaman sıkışmalarından başarıyla çıktı.

 

 

 

Amerikalı Büyükusta Nakamura’nın şansı Aronian’ın Carlsen’i yenmesine bağlıydı. Ne var ki kendisi yenmeye yaklaşamayınca ikincilikle yetindi.

 

 

 

Herşeye rağmen Nakamura mutluydu. “Rating kazandığınız zaman genelde bu iyi sonuçtur” diye yorum yaptı.

Carlsen bu birincilikle 74 bin dolar kazandı. Anand maçı öncesinde kazandığı moral ise şüphesiz paha biçilmez.

carlsen-babasiyla

Baba oğul Carlsen’ler bir turnuva galibiyetinden sonra yürüyüşteler.

turnuva06

 

Bağlantılar


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Anahtar Kelimeler
Carlsen
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir