FM Selim Gürcan’dan Özel Satranç Dersleri

0
777
kasparov_secilmis_2

Satranç Okulu’nda internet üzerinden satranç dersleri başladı. Dersler FM Selim Gürcan tarafından her seviyeye yönelik olarak veriliyor.  İnternet üzerinden verilen dersler anlatım açısından pek çok avantaja sahip; anlatılan konumlarda oklar ve daireler ile görsel vurgu yapmak mümkün, konumları dizmek kolay ve dersler tekrar etmek üzere kaydedilebiliniyor.

Sorularınız ve ders almak için selimgurcan@satrancokulu.com adresinden veya 0555 993 21 30 no’dan temasa geçebilirsiniz.

Neden İnternette Satranç Dersi
Dersler internette çalışma tahtası üzerinde yapılır. Bilgisayar ortamında kullanılabilen oklar ve daireler dersin daha vurgulu anlatılmasına yardımcı olur. Analiz tahtasında karşılıklı olarak rahat bir şekilde hamle yapabilir ve hata yapmadan geri dönebilirsiniz. Tahtayı dizmek için yoğun bir çaba da sarf etmek zorunda değilsinizdir. Bir hareket ile başa dönebilir veya öğretmenin hazırladığı konumu hemen önünüzde bulabilirsiniz.

Dersler Karşılıklı Konuşarak Yapılıyor
Günümüzde artık insanlar telefon ile konuşmak yerine Skype üzerinden konuşuyor. Üstelik daha iyi kalitede! Dersler de skype üzerinden yapılacaktır.

Türkçe olarak kullanabileceğiniz skype arayüzü  oldukça kullanışlı

online-ders-ufak

Ders esnasında ekranınızın görüntüsü bu şekilde olacak.

Satranç Dersleri Hangi Konulara Yönelik Olacak

Özel satranç derslerinin en önemli avantajı eğitmenin öğrencinin zayıflıklarına ve eksikliklerine eğilebilmesidir. İlk derste öğrencinin kuvvetli rakiplere karşı kazandığı ve kaybettiği iki oyunu incelenecek ve oyuncunun seviyesi ve eksiklikleri tespit edilecektir. Temel olarak çalışmalar turnuva oyuncuları için şu şekilde sıralanabilir:

1) Öğrencinin eksikliklerinin zayıflıklarının tespit edilmesi

2) Oyunortası ve oyunsonu eğitim programı

3) Öğrencinin stiline uygun açılış repertuvarı oluşturulması ve günden güne bunun geliştirilmesi ve iyileştirilmesi

4) Düzenli olarak öğrencinin oynadığı oyunların analiz edilmesi

5) Turnuva öncesi ve esnasında rakiplere karşı hazırlık

6) Oyun esnasında psikolojik ve sportif olarak nasıl davranılacağı ile ilgili eğitimin verilmesi

Satranç Dersleri Deneyimli Antrenör FM Selim Gürcan tarafından verilecek

1994, 1998 ve 2000 yıllarında Olimpik A Milli Takımı’nda yer alan Gürcan, pek çok uluslararası turnuvada Türkiye’yi temsil etmiştir. Satranç Okulu’nun sevilen flaş derslerini ve 100  değişik eğitim cd’sini hazırlayan FM Selim Gürcan, 2310 UKD‘ye ve 2246 Eloya sahiptir.

Selim Gürcan’ın hazırladığı CD’ler

  1. 100 Eğitim CD’si
  2. Hesaplama Teknikleri Öde ve İzle
  3. Dünya Şampiyonu Carlsen’in Oyunları

Neden Selim Gürcan’dan Özel Satranç Dersi

Her konuda olduğu gibi satrançta da rastlantısal değildir. Satranç öğrencisi ilgili ve yetenekli olabilir ama iyi bir eğitim alınmazsa ilerleme çok sınırlı olacaktır. Üstelik küçük yaşta tecrübesiz antrenörler tarafından dikkatsizce yanlış yönlendirilen çocuklardaki eksiklikleri kapatmak baştan öğretmekten de zordur.

İnternette verilecek bu satranç dersleri öğrenciye gerekli bilgileri en rafine ve etkili biçimde iletme iddiasında. Gelişme aşamasındaki öğrencilerle büyük tecrübesi olan Selim Gürcan’dan alacağınız dersler seviyenizi çok hızlı biçimde yükseltecek.

Başvuru
Ders almak için selimgurcan@satrancokulu.com adresinden veya 0 555 993 21 30 no’dan Selim Gürcan’ın kendisine ulaşabilirsiniz.