CD Önerileri

0
257

Oğlumun satranç oynamasını istiyorum. Hangi cd’leri önerirsiniz?

Satranç oynamayı öğrenmek için “Satranç Öğreniyorum 7’li Seti” idealdir. Satranç Öğreniyorum 1 cd’sinde kurallar tüm detayıyla öğretilir. Sonraki cd’lerde de temel taktikler, stratejiler, açılışlar ve oyunsonları anlatılmaktadır.

Eğitim CD’leri kaç yaştan itibaren takip edilebilir?

6 yaşından itibaren cd’leri takip edebilirler. 7-8 yaş altında takip süresi 15-20 dakikayla sınırlıdır. Öğrenci sadece dersi dinlemeyip muhakkak oyun oynamalı.

Satranç öğretmeniyim. Okulda kullanmak için hangi cd’leri önerirsiniz?

Satranç Öğreniyorum 7’li Seti pek çok öğretmenin kullandığı settir. Projeksiyon makinesi ile bu cd’leri derslerde öğrencilere dinletebilirsiniz. Bu 7’li set yaklaşık 2-3 senelik bir eğitim programı görevini görür. Bu cd’ler sadece 1-2-3 değil, aynı zamanda daha ileri yaştaki satranç eğitimi almamış öğrenciler için de idealdir.

Öğrencilerim bir kulüp ortamında çalışmakta ve bazıları MEB veya başka turnuvalarda yarışacak. Hangi cd’ler uygundur?

25 Cd’lik Okul ve Kulüp setini öneririz. Bu sette hem Satranç Öğreniyorum 7’li seti var hem de daha ilgili öğrencilere yönelik geniş bir arşiv bulunmaktadır.

Turnuvalarda yarışmaktayım. Hangi cd’leri önerirsiniz?

26 Cd’lik Turnuva Seti size uygundur.

Cd’lere abonelik nedir?

CD’leri satın aldığınızda cd’ler adresinize kargolanır ve cd’leri sınırsız olarak kullanabilirsiniz. Abonelikte ise cd’lerin içeriğine internet üzerinden sadece abonelik dönemi boyunca sınırsız ulaşabileceksiniz. Abonelikler için tıklayınız.

Oyunortası cd’leri olarak önerileriniz nedir?

Satranç Öğreniyorum 7’li seti, Açılış Tuzakları 1-2-3-4, Ustalar Nasıl Kazanıyor 1-2-3-4-5, Satrançta Ustalaşıyorum 1-2-3, Satrançta Plan ve Değerlendirme 1-2-3-4, Satranç Üniversitesi 1-2-3-4 ve İleri Düzey Satranç dersleri 1-2-3 cd’leri sırasıyla takip edilebilir.

Cd’leriniz hangi düzeyde oyunculara yöneliktir?

CD’ler yeni başlayanlardan UKD’si 2200’e uzanacak kadar geniş yelpazede oyunculara yöneliktir.

Sadece cd’leri dinleyerek çok iyi seviyelere gelebilir miyim?

Pek çok genç satranççı bu cd’lerin de desteğiyle önemli başarılara ulaştı. Yalnız satrançta başarılı olmak için yapılması gereken 3 önemli şey vardır: 1) İyi bir satranç eğitimi (Satranç Okulu cd’leri önemli bir kaynaktır) 2) Oyun oynamak ve bu oyunların analizi. 3) Bol bol kombinezon ve soru çözmek.

Pek çok açılış cd’si var. Hangilerini tercih etmeliyim?

Açılış cd’leri temelden daha zora doğru şu şekilde listelenmiştir.  Tabii ki oyuncunun açılış tercihlerine göre bu sıra değişebilir. Bununla beraber satrançta henüz temelleri oturmakta olan bir oyuncuya Fransız Savunması, Şah Hint Atak ve Şah Hint Savunması gibi kapalı konumlara götüren cd’ler tavsiye edilmez.

Cd’leri Televizyonda izleyebilir miyim?

CD’leri ancak HDMI kablo ile bilgisayarı televizyona bağlayarak izleyebilirsiniz. Dersler flaş formatındadır.