Okul ve Kulüp Eğitim Seti

0
527

25 CD’lik Okul ve Kulüp seti hem öğrenciler hem de öğretmenler için rehber niteliğinde. Bu set ile oynamayı hiç bilmeyen birisi satranç turnuvalarında başarıyla oynayabilecek seviyelere kadar yükselebilir.

Satın Almak İçin: Okul ve Kulüp Seti
Telefonla Bilgi: 0 555 993 21 30

Setteki CD’ler

Satranç Öğreniyorum cdsiSatranç Öğreniyorum 1-2-3-4-5-6-7

Bu cdlerle temel satranç eğitimini en doğru şekilde alabilirsiniz. Özellikle öğretmenlerin de eğitimlerde kullandığı cd’lerdir. Bu cdlerdeki dersler ile haftada 1 saat çalışma programıyla yaklaşık 2-3 senelik eğitim programına sahip olacaksınız.

Bu cd’ler ile öğrencilerinizin öğreneceği konuların bazıları şöyle:

Tüm detaylarıyla satranç kuralları. Satrançta tehdit ve saldırı. Gelişim, merkez kavram. Çoban matı nasıl yapılır, nasıl engellenir. Çifte tehdit, açmaz, şiş. Satrançta hesaplama tekniği: ŞAT. Kale ve Vezir matı. Açarak saldırı, çifte şah, tuzaklar. Şah oyunsonları. Gambitler, Kuzey Gambiti, Şah Gambiti, İspanyol Açılışı, Petroff Savunması, fransız Savunması, Sicilya savunması, Caro Kann Savunması, Vezir Gambiti. Satrançta Kombinezonlar. Vezir Oyunsonları, hafif alet oyunsonları. Ustalardan oyunlar, Anderssen, Morphy

Şaşırtan Açılışlar CdsiŞaşırtan Açılışlar 1-2

Kuzey Gambiti (1.e4 e5 2.d4 exd4 3.c3 dxc3 4.Fc4 cxb2 5.Fxb2 ile oluşan gambiti beyazla oynayacak ve çok saldırgan bir konum elde edeceksiniz.)

Traxler Atak (1.e4 e5 2.Af3 Ac6 3.Fc4 Af6 4.Ag5 Fc5 ile oluşan Traxler Atak fedalar içeren bir mat saldırısı imkanı veriyor.)

İskandinav Savunması (1.e4 d5 2.exd5 Af6 İskandinav Savunması’nın ilginç bir varyantı. Siyah hızlı gelişim peşinde)

Smith Morra Gambiti (1.e4 c5 2.d4 exd4 3.c3 dxc3 4.Axc3 varyantı ile beyaz olarak Sicilya Savunması’na gambit ile cevap veriyorsunuz.)

italyan açılışı

İtalyan Açılışı, İki at Savunma ve Evans Gambiti

Satrançta kendini geliştirmek isteyen satranççıların vazgeçilmezi İtalyan Açılışı’dır. 1.e4 e5 2.Af3 Ac6 3.Fc4 ile başlayan bu açılış tüm detaylarıyla bu cd’de anlatılıyor. İtalyan Açılışı’na karşı İki At Savunması (1.e4 e5 2.Af3 Ac6 3.Fc4 Af6) ve Evans Gambiti (1.e4 e5 2.Af3 Ac6 3.Fc4 Fc5 4.b4) ustaların oyunlarıyla beraber anlatılmakta.

Satrançta Oyunsonu Cdsi

Öğretici Oyunsonları 1-2

Oyunsonu satrancı vazgeçilmezidir. Oyunun bu aşamasında yapılan hataların telafisi olmaz. Bu cd’ler ile temel matları, kaleye karşı fil veya at, fil, at matı, şah oyunsonları, vezire karşı piyon, kaleye karşı piyon, hafif taşoyunsonları, kale oyunsonları ve başka pek çok konu işlenmekte. Dünya Şampiyonu Capablanca’nın da söylediği gibi “İyi satranç oynamak istiyorsanız oyunsonu öğrenin!”

Açılış Tuzakları 1

Açılış Tuzakları 1-2-3-4

Satrançta oyuna kim iyi başlayıp güzel bir açılış yapmak istemez ki. Satrançta açılışlar günümüzde satrancın en çok çalışılan alanı. Çeşitli keskin açılışlar, gambitler ve tuzaklarla oyuncular birbirlerini alt etmeye çalışıyor. Bu 4 cd’lik eğitim setiyle değişik açılışlardan gelen ve en sık karşılaşılan açılış tuzaklarını inceliyoruz. Bu tuzakları incelerken aynı zamanda öğrenciler hesaplama tekniklerini de öğrenecek ve sorulara cevaplar vererek uygulama yapabilecekler.

Ustalar Nasıl KAzanıyor Seti

Satrançta Ustalaşıyorum 1-2-3

Ustalaşıyorum seti ile ileri düzey oyunortası çalışmalarına giriyoruz. Merkez Stratejisi, Atların Etkin Kullanımı,Kalelerin Etkin Kullanımı ve Taşı Oyun Dışı Bırakma gibi temel başlıklar inceleniyor. Örnekler ünlü ustalar ve Fischer, Capabşanca, Kasparov, Karpov, Tal gibi dünya şampiyonlarından. Bu cdler ile artık satrançta ustalaşma yolunda ilerleyebilirsiniz.

nasil1ufak

Ustalar Nasıl Kazanıyor 1-2-3

Reti bir satranççının gelişiminin satrancın tarih içerisindeki gelişimine benzediğini söylemiştir. Bu set ile satrancın romantik döneminden başlıyor ve Adolf Anderssen’in oyunlarını inceliyoruz. Sonrasında konumsal satranç ve Morphy. Hızlı gelişim ilkelerini öğreniyoruz. İlk resmi şampiyon Steinitz’ten kapalı konumun sırlarını öğreniyoruz. Sonrasında ise Lasker, Capablanca ve satrançta modern görüşler incelenecek.

acik1 ufak

Açık Açılışlar 1-2

Rakipleriniz sıklıkla 1.e4 ile oyuna başlayacak. O zaman siz de 1..e5 ile rakibi klasik biçimde merkezde karşılayabilirsiniz. Devamında beyazın ğek çok alternatifi var. İspanyol Açılışı, İtalyan Açılışı, Şah Gambit, İskoç Açılışı ve daha pek çok açılışa siyah ile hazırlıklı olacaksınız. Unutmayın iyi bir satranççı olmak için yolunuz 1.e4 e5’ten muhakkak geçmeli. Bu iki cd ile 2100’lük rakiplere karşı bile açılış olarak sağlam bir şekilde hazır olabilirsiniz.

Satrançta İlerliyorum

Satrançta İlerliyorum

Bu cd oldukça geniş kapsamlı. Açılış, oyunortası, oyunsonu konularına değiniliyor ve ustalardan örnek oyunları da izleyebilirsiniz.

Satın Almak İçin: Okul ve Kulüp Seti
Telefonla Bilgi: 0 555 993 21 30