06232017Cu
Last updateCts, 23 Tem 2016 1pm

marketbanner-1

Nis
23

Neden Satranç Okulu Eğitim CD'lerini Kullanmalı

minecraftDört yaşından başlayarak çocukların yeni eğlencesi oyun oynayanları izlemek. Yaşı kırkı geçenler için de garip değil çünkü eskiden oyun oynayabileceğiniz cihaz sayısı azdı ve biri oynar diğerleri sırasını beklerdi. Üstelik beklerken izlemek bile eğlenceliydi çünkü sonunu bilmediğiniz bir filmi izliyordunuz adeta ve senaryoyu yazan da tam oradaydı! Teknoloji değişiyor ama insanlar bir nesilde tamamen değişmiyor. Ebeveyn iseniz çocuklarınızın oyun oynayanları youtube dünyasında inanılmaz bir tutkuyla izlediğini de fark etmişsinizdir. Hatta şanslıysanız biraz garip de olsa rating alan "Bunu biliyor muydunuz" tarzı ilginç videoları da takip ediyorlardır.

Devamını oku
561 Hits
Şub
22

Minik Mikhail Osipov Satrancın Devlerine Karşı!

3.5 yaşındaki bir çocuğun satranç oynamayı öğrenmesi bile haber iken bu yaşta bir çocuğun iyi satranç oynaması, zorlu soruları çözebilmesi büyük haberdir. Rusya'da çocuk yetenekleri konuk alan şov programına katılan minik Mikhail büyük sempati ve şaşkınlık yarattı. Mikhail, programda sunucuya karşı oynayacağını düşünürken bir anda rakibinin Dünya Şampiyonu Anatoly Karpov olduğunu öğrenince gözlerinde devasa bir şaşkınlık oluşuyor.

Kısa bir sohbetten sonra 10 dakikaya 2 dakika olacak şekilde oynamaya başlıyorlar. Karpov oynadıkları açılışı sorunca Mikhail, "Nimzo Hint Savunması" diye hemen doğru cevabı veriyor. Küçük yetenek kaba hata yapmadan güzel hamlelerle oyuna devam ediyor.

Devamını oku
1588 Hits
Şub
17

Carlsen Nasıl Kazanıyor

 carlsen kirmiziCarlsen'in Wojtaszek karşısındaki oyununu analiz etmeye devam ediyoruz. 1.e4 sürerek Açık Sicilya'ya giren Carlsen açılışta 6.a3 hamlesiyle rakibini şaşırtmıştı. Uzun açılış teorilerinden kaçınan Carlsen yaratıcılığını kullanma fırsatını yakalıyor ve okuyucular için çok öğretici olacak plan ve hamlelerle oyunu kazanıyor. Bu oyun ile merkez stratejilerine ve gelişime farklı açıdan bakacaksınız!

Devamını oku
1511 Hits
Şub
08

Carlsen'den Merkez Dersi

carlsen merkezBüyükustaların hele hele Carlsen'in oyunlarını incelerken bildiğiniz satranç kurallarını adeta unutmalısınız. Satranç tahtasında sadece geçerli olan klasik tavsiyeler olsa olağanüstü oyuncuların çıkması da mümkün olmazdı. İnceleyeceğimiz oyunda Carlsen şaşırtıcı bir karar ile merkezi rakibine teslim ediyor. Merkez önemlidir ama amaç merkez değildir; merkeze sahip olmanın doğurmasını beklediğimiz sonuçlardır! Tata Çelik Turnuvasında Carlsen'in oynadığı bu ilginç oyunu analiz ediyoruz. Oyunu iki bölüm halinde inceleyeceğiz. Özellikle analizleri dikkatli bir şekilde incelemenizi öneririz.

Etiket:
Devamını oku
1433 Hits
Şub
07

Yeğen Morphy, Amca Morphy'ye Karşı

ernest morphyErnest Morphy, yeğeni Morphy'nin en önemli hayranı ve destekçisiydi. Amerika'nın iyi satranççılarından biri olan Ernest Morphy şüphesiz yeğenin iyi bir öğretmeni olmuştu. Amca Morphy satrancını hızla ilerleten Paul'un gücünü Amerika'ya duyurmak için gazete ilanı ile güçlü rakipler bulmaya da çalışmıştı. Amerika'daki güçlü oyuncuları tüm masrafları karşılayacak şekilde davet etmiş ve dikkate değer bir ödül de koymuştu. Ayrıca çeşitli gazete ve dergilere Moprhy'nin oyunlarını yollamıştı.

Kayıtlara baktığımızda Paul Morphy'nin hep kazandığını görürüz. Elbette amca Morphy'nin de kazandığı oyunlar vardır ama asla kayıtlara geçmemiştir. Bazen öyle bir yetenekle karşılaşırsınız ki onu yüceltmekten daha azını yapmanın haksızlık olduğunu düşünürsünüz! Gelelim amca ile yeğenin güzel bir oyununa bakalım.

Devamını oku
869 Hits
Joomla SEF URLs by Artio

Örnek Satranç Dersleri

  • DERS 1

  • DERS 2

  • DERS 3

  • DERS 4

  • DERS 5

 

 

satranç takımları panoları