07302016Cts
Last updateCts, 23 Tem 2016 1pm

marketbanner-1

satrancdersleri oyunodası satrancsoruları canlisatranc videodersler
Bize Ulaşın

Süper Lig Canlı Yayın - Tur 6

 
Canlı Oyunlar ve Sonuçlar:Tur 6

Satranç Okulu
29 Temmuz 2016
Selim Gürcan
Bazıları benzer imkanlara sahip olmasına rağmen diğerlerinden çok daha başarılı oluyor. Elbette bu potansiyelin verimli kullanılması ile alakalı. Aşağıdaki tavsiyeler size eksiklerinizi gösterecek.1) SüreklilikHer konuda olduğu gibi satrançta da süreklilik önemlidir. Belli bir dönem yoğun bir şekilde satranç çalışabilirsiniz ama uzunca bir süre satranca ara vermek çok kötüdür. Her dönem çok yoğun çalışamıyor olabilirsiniz ama ne olursa olsun her gün satrançla az da olsa ilgilenmelisiniz. Her gün çalıştığınızda her gün bir tuğlanın üstüne bir tuğla daha koymaktasınızdır. Öte yandan çalışmadığınız her gün duvardan iki tuğla indirmek anlamına gelir. Çok çalışıp duvara tuğla ekleyemiyorsanız da tuğlaların eksilmesini önlemek için biraz olsa da ilgilenmek önemli bir artıdır.
Satranç Okulu
26 Temmuz 2016
Selim Gürcan
1) “Ben zaten biliyorum” tarzı oyuncular.Bu daha çok başlangıç düzeyindeki satranççılarda olur. Belki biraz satranç stratejisi ve taktiği öğrendiklerinde bir anda her şeyi bildiklerini zannederler. Herhangi tavsiyeyi kabul etmezler ve artık herhangi bir kaynağı takip ederek de kendilerini geliştirmek istemezler. Açılışları da iyi bildiklerini düşünürler ve değişik açılışlar oynamayı da düşünmezler çünkü en iyisini keşfetmişlerdir!
Satranç Okulu
23 Temmuz 2016
Selim Gürcan
Satrançta taşların değerlerini herkes bilir: Piyon = 1, Fil = 3, At= 3, Kale = 5, Vezir = 9 Peki bu değerler nasıl belirlendi hiç düşündünüz mü? Elbette satrancın ilk yıllarında taşların değerlerine hakim olan hakim olan azdı. Elbette Kalenin, fil veya attan değerli olduklarını biliyorlardı ama Vezire karşı hangi hafif aletler alınabilir konusu belirsizdi. Masa başında elbette denemeler yapılıyordu ama sonuçlar tam aydınlatıcı olmaktan henüz uzaktı. Ancak usta oyuncular arttıkça satranç taşlarının değerleri daha iyi anlaşılmaya başlandı ama puan olarak değerlendirmeler günümüzden çok uzaktı.
Satranç Okulu
22 Temmuz 2016
Selim Gürcan
Satranç oynamayı öğrendikten sonra gerek eğitim videolarındaki gerek satranç kitaplarındaki bazı tavsiyeler ile oyun gücümüzü, anlayışımızı artırmaya çalışırız. Örneğin açılışta veziri erken çıkma, aynı aletle iki kez oynama, rokunu çabuk gibi tavsiyeler. Aşağıda az bilinen bazı önemli tavsiyeleri ve yanlış anlaşılan tavsiyeleri yazdık. 1) Açılışta veziri erken çıkma, aynı aletle iki kez oynama Bu tür tavsiyelerin arkasından hep "Eğer iyi bir sebebin varsa yapabilirsin" uyarısı eklenmelidir. Dünya Şampiyonu simultane gösterisinde büyük bir hata yaptığını farkeder. Rakibi olan çocuk veziri ile o hamleyi yaparsa kaybedecektir ama yapmaz. Oyundan sonra çocuğa neden o hamleyi yapmadığını sorunca çocuk "Ama öğretmenim açılışta vezirimi erken çıkmamamı söylemişti." der. İyi sebebiniz varsa bu tip tavsiyelere uymak zorunda değilsinizdir.
Satranç Okulu
20 Temmuz 2016
Selim Gürcan
1) En İyi Maç OyuncusuWiiliam Steinitz 1862 ile 1896 yılı arasında 27 maç yaptı ve 27 maçın 25 tanesini kazandı. Bu maçlarda 160 oyun kazandı, 70 tanesini kaybetti ve 57'sinde berabere kaldı.2) En uzun oyun (hamle olarak)Nikolic - Arsovic 1989 oyunu 269 hamle sürmüştür. 20 saatlik oyun sonunda oyun berabere bitmiştir. 200 hamle üzeri olan 10 oyun kayıtlara geçmiştir.
Satranç Okulu
18 Temmuz 2016
Selim Gürcan
1) Çok satranç oynarsanız usta olabilirsiniz.İstanbul Satranç Derneğinde 30 sene boyunca sabahtan akşama kadar sürekli satranç oynamasına rağmen milim bile ilerlemeyen yaşlı amcalar vardı. Elbette satrançta ilerlemenin şartı sahaya çıkmak yani oyun oynamaktır ama yenilgilerden hiç ders almadan ve neden kaybettiğinizi sorgulamadan satrançta ilerleyemezsiniz.

Joomla SEF URLs by Artio

Örnek Satranç Dersleri

  • DERS 1

  • DERS 2

  • DERS 3

  • DERS 4

  • DERS 5

 

 

satranç takımları panoları